Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" διοργανώνεται και φέτος το 6ο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου SantoProtect 2022. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 29 Μαΐου 2022 περιλαμβανομένης και της μετακίνησης από και προς Πειραιά.

Οι ασκήσεις πεδίου του σεμιναρίου προβλέπεται να καλύψουν τα αντικείμενα και των τριών ειδικεύσεων του ΠΜΣ, καθώς τα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος της Σαντορίνης ταυτίζονται απόλυτα με τα αντικείμενα σπουδών. Διεξάγονται στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού (Καλδέρα, Νέα Καμμένη, Ακρωτήρι, Οία κ.α.). Συνδυάζουν την εφαρμοσμένη έρευνα και εξάσκηση με την επίσκεψη σε σημεία που πέρα απο το μοναδικό φυσικό κάλλος αποτελούν επίκεντρο του παγκόσμιου επιστημονικού, πολιτισμικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι ασκήσεις προετοιμάζονται μαζί με τους συμμετέχοντες, διεξάγονται στο πεδίο και ακολουθεί ανάλυση και σύνθεση των αποτελεσμάτων σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες.

Το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την προκήρυξη νέων θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύγχρονου επιστήμονα και επαγγελματία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υποψηφιότητας προς τη Γραμματεία του Τμήματος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΜΣ έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.

Η Προκήρυξη είναι διαθέσιμη εδώ.

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμη εδώ.

Διάλεξη του Jamie Verbrugge, city manager for the City of Bloomington MN (pop. 90,000), με θέμα "Building Resilience through Community Engagement: Disaster Planning” θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 15/2/22, ώρα 18:30.
Οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της έξαρσης της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 εξακολουθούν να επηρεάζουν τις ζωές μας. Με την έρευνα αυτή προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές των ατόμων για τον COVID 19. Η συμμετοχή σας στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα μας βοηθήσει σημαντικά.

Ανακοινώνεται ότι ειδικά οι εναρκτήριες διαλέξεις του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν υβριδικά: με τη δια ζώσης παρουσία περιορισμένου αριθμού μεταπτυχιακών φοιτητών που το επιθυμούν και ταυτόχρονα τη ζωντανή τηλεδιάσκεψη μέσω Webex για όσους δεν επιθυμούν ή αδυνατούν.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού, όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιθυμούν να παραστούν δια ζώσης στις εναρκτήριες διαλέξεις είναι απαραίτητο:

  • να επισκεφτούν το  edupass.gov.gr, όπου -σύμφωνα με το Νόμο 4830/2021, άρθρο 68- δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους του Πανεπιστημίου και κατόπιν αιτούνται την καταχώρισή τους στην ηλεκτρονική θυρίδα του Ιδρύματος, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι επιθυμούν τα στοιχεία τους (εμβολιασμού, νόσησης, rapid test, PCR test) να προωθούνται αυτομάτως από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) στο σύστημα edupass.gov.gr. 
  • να συμπληρώσουν τη  φόρμα που αντιστοιχεί στην Ειδίκευσή τους, ανάμεσα στους συνδέσμους που παρατίθενται παρακάτω
  • να φέρουν μαζί τους Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων 24 ή 72 ωρών και Ταυτότητα
  • να ακολουθήσουν τη διαδρομή του χάρτη προς το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος μπαίνοντας από την κεντρική πύλη του ΕΚΠΑ και κατόπιν προς το αμφιθέατρο Α13.

Τονίζεται τέλος, ότι η δια ζώσης παρουσία είναι προαιρετική και ότι οι διαλέξεις των μαθημάτων θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω Webex και θα βιντεοσκοπούνται, προκειμένου να είναι διαθέσιμες μέσω της πλατφόρμας e-class τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τη χρήση του Webex, έχουν σταλεί στο λογαριασμό e-mail που έχει ο καθένας και η καθεμία δηλώσει κατά την εγγραφή του/της στο ΠΜΣ.

Σε περίπτωση υπεράριθμων δηλώσεων ή φόρμα θα κλείσει και θα προηγηθούν οι φοιτητές με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης. Σε κάθε περίπτωση παρακαλείσθε να δηλώσετε μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 15:00.
Σε πιθανή επόμενη δια ζώσης συνάντηση, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με προτεραιότητα σε όσους δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτή.

Ανακοινώνεται τέλος ότι η προγραμματισμένη διάλεξη (11:30 - 12:30) για την Ειδίκευση 3 (Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδιοίκηση) αναβάλλεται λόγω θέματος υγείας του εισηγητή.

Σημαντικό:

Σχετικά με τα παραπάνω, καθώς και με την εκπαιδευτική διαδικασία και τα στοιχεία τηλεδιάσκεψης των ενακτηρίων διαλέξεων έχει σταλεί στο λογαριασμό e-mail κάθε φοιτητή/-τριας, όπως αυτός δηλώθηκε κατά το αίτημα εγγραφής του/της.

Σε περίπτωση που κάποιος/-α ΔΕΝ έχει λάβει αυτό και άλλα e-mail που έχουν προηγηθεί, θα πρέπει να:

- ελέγξει το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και το φάκελο "Promotion" αν πρόκειται για λογαριασμό Gmail
- εισάγει τους λογαριασμούς Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στις επαφές του/της και να αποχαρακτηρίσει το e-mail αυτό από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Σε περίπτωση που κάποιος/-α δεν εντοπίζει το παραπάνω e-mail, ας επικοινωνήσει μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Φόρμα για την Ειδίκευση 1: Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στους Διοικητικούς και Αναπτυξιακούς Τομείς
Φόρμα για την Ειδίκευση 2: Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Φόρμα για την Ειδίκευση 3: Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδιοίκηση

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της έγκρισης της επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών «Στρατηγικές Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» για το ακαδ. έτος 2021-2022 από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, κατά τη 1η συνεδρίασή στις 27/9/2021 (ΑΔΑ: 613Υ46ΨΖ2Ν-ΙΓΙ), το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» θα χορηγήσει εξήντα οκτώ (68) υποτροφίες πλήρους απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης στους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114Α/4-8-2017).

Η Εταιρία Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω της ιστοσελίδας https://papyrus.uoa.gr, παρέχει πλέον την δυνατότητα στους αποφοίτους των σχολών να αιτηθούν ηλεκτρονικά την έκδοση του τίτλου σπουδών τους, πτυχιακών, μεταπτυχιακών καθώς και διδακτορικών διατριβών, σε περγαμηνή.

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν κορυφαίο επιστήμονα με πολύπλευρη κοινωνική δράση στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο, έναν Γιατρό του Κόσμου.

Αποχαιρετούμε έναν πρωτοπόρο δάσκαλο που άφησε σημαντική παρακαταθήκη στον εκπαιδευτικό χώρο με την ίδρυση του ΠΜΣ "Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας", ένα πρότυπο για τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Κυρίως αποχαιρετούμε το Φίλο, Συνεργάτη και Δάσκαλο, που χάραξε νέους δρόμους στην επιστημονική και κριτική μας σκέψη.

Στο πλαίσιο των διαλέξεων του Χειμερινού Εξαμήνου για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης  ανοιχτή διάλεξη από τον Δρ. Γκίκα Μαγιορκίνη, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ.

Στο πλαίσιο των διαλέξεων του Χειμερινού Εξαμήνου για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης  ανοιχτή διάλεξη από τον Δρ. Άγη Τερζίδη, παιδίατρο, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια υγεία, διδακτορικό στην επιδημιολογία, ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου και πρώην Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ.

Στο έγγραφο παρατίθενται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» για το Ακαδ. Έτος 2020-21 όπως αυτά ορίστηκαν από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΜΣ στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της 27ης Νοεμβρίου 2020 και επικυρώθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της 1ης Δεκεμβρίου 2020.

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  • Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση έγινε δεκτή δεν απαιτείται να προβούν σε καμία περαιτέρω ενέργεια.
  • Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε μπορούν να υποβάλουν γραπτώς ένσταση επί των αποτελεσμάτων της διαδικασίας επιλογής των δικαιούχων μέσω email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) στην Γραμματεία του ΠΜΣ έως την Δευτέρα 7/12/2020.

Μετά το πέρας της περιόδου ενστάσεων:

  • οι αιτούντες οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι της υποτροφίας και οι οποίοι κατά την εγγραφή τους στο ΠΜΣ δήλωσαν υπεύθυνα ότι στην περίπτωση αυτή δεν επιθυμούν να παραμείνουν φοιτητές θα διαγραφούν αυτόματα χωρίς να απαιτείται να προβούν σε καμία περαιτέρω ενέργεια.
  • οι αιτούντες οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι της υποτροφίας και οι οποίοι κατά την εγγραφή τους στο ΠΜΣ δήλωσαν υπεύθυνα ότι στην περίπτωση αυτή επιθυμούν να παραμείνουν φοιτητές καταβάλλοντας δίδακτρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το Τμήμα Οικονομικών του ΠΜΣ (κα Τσιούμα Βιβή, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 7274783 (τηλεφωνική επικοινωνία κατόπιν ραντεβού που θα οριστεί μέσω email), ώστε να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Το έγγραφο είναι διαθέσιμο εδώ.

Μερικά λεπτά μετά το σεισμό Μ=6,9 της Σάμου στις 30.10.2020, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) απέστειλε γραπτό μήνυμα (SMS) προειδοποίησης για τσουνάμι μέσω του αριθμού 112. Αποδέκτες του μηνύματος υπήρξαν πολίτες στα νησιά του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που εστάλη τέτοιο μήνυμα προειδοποίησης για τσουνάμι στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό χώρο.

Το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πλαίσια της έρευνας για το σεισμό και το τσουνάμι, διεξάγει έρευνα ερωτηματολογίου που απευθύνεται στους κατοίκους ή επισκέπτες των νησιών που βίωσαν τη σεισμική δόνηση και το τσουνάμι και έγιναν αποδέκτες του γραπτού μηνύματος προειδοποίησης για τσουνάμι από τη ΓΓΠΠ.