Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο "Safe Athens 2017 - Oι Νέες Τεχνολογίες στην Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας", που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας SafeGreece και φέτος διοργανώθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" είχε έντονη παρουσία στο Συνέδριο με μία σειρά συμμετοχών, ομιλιών και posters από διδάσκοντες, στελέχη, απόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ομιλίες έγιναν από τους: Βέρα Αντωνίου, Ηλία Αργύρη, Μαρία - Ευαγγελία Γώγου, Μιχάλη Διακάκη, Μαρία Κλεάνθη, Κώστα Κοκολάκη, Ασημίνα Κούρου, Ευθύμη Λέκκα, Σπύρο Μαυρούλη, Εύη Νομικού, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, Άννα Σαμαρά, Φοίβη Σπέη, Ναυσικά - Ιωάννα Σπύρου, Κώστα Χολέβα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η έκτακτη Συνεδρία με θέμα τον πρόσφατο σεισμό στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν ντοκουμέντα, επιστημονικά δεδομένα και στρατηγικές διαχείρισης από τους κ.κ. Ευθύμη Λέκκα, Γεράσιμο Παπαδόπουλο και Αθανάσιο Γκάνα.

Με σημαντικές συμμετοχές, ουσιαστικό διάλογο και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκε και το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα "Αντισεισμική πολιτική στην Ελλάδα: πορεία, καλές πρακτικές, προοπτικές και προκλήσεις". Τη Συνεδρία συντόνισε ο Γιώργος Καραμέρος, Αντιπεριϕερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασϕάλειας της Περιφέρειας Αττικής, με την ιδιότητα του Δημοσιογράφου, ενώ ομιλίες έγιναν μεταξύ άλλων από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και τους Δρ. Ευθύμη Λέκκα και Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Παρουσία στο Συνέδριο είχαν ακόμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβετικό Σώμα, ο Ο.Α.Σ.Π., η Δ.Α.Ε.Φ.Κ.,  η Ε.Ε.Α.Ε., εθελοντικές Οργανώσεις, εκπρόσωποι Ο.Τ.Α., επιστήμονες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών, αλλά και εκλεγμένοι, όπως η Βουλευτής Χαρά Καφαντάρη και ο Ιωάννης Μαχαιρίδης, π. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια του Safe Athens 2017 δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους στην Πολιτική Προστασία να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις και προτάσεις.