ΟΑΣΠ - 35 χρόνια προσφοράς

Εκδήλωση με αφορμή την 35η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, πραγματοποιήθηκε στις 31.10.2017 στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΕΚΠΑ, παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, διακεκριμένων επιστημόνων που διατέλεσαν Πρόεδροι του ΟΑΣΠ ή στελέχωσαν τις Επιστημονικές Επιτροπές του Οργανισμού και πλήθους εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και πλήθους κόσμου. [Σχετικό ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1]

Ημερίδα

Το Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Η συμβολή των ερευνητικών φορέων της χώρας στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών», υπό την αιγίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 9:30 στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» (κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Creta Maris 2017

Άσκηση εκκένωσης των χώρων του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort στο Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης λόγω εκδήλωσης σεισμού και πιθανού επερχόμενου τσουνάμι πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και ΜΚΟ.

Ημερίδα Τρίτο Σώμα Στρατού - ΟΑΣΠ

Ο Ο.Α.Σ.Π. και το Γ΄ Σώμα Στρατού διοργανώνουν την Ημερίδα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των στελεχών φορέων – υπηρεσιών κ.λπ. σε θέματα Πρόληψης και Ετοιμότητας για αποτελεσματική διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΛΑΦΘ του Γ' Σώματος Στρατού, στη Λ. Στρατού 1, με καλωσόρισμα στις 10:00 από το Διοικητή του Γ΄ ΣΣ και παρουσίαση των ομιλιών από τους Δ/ντή ΔΑΣΕΚΠ, Σ/χη (ΠΒ) Συρμόπουλο Γεώργιο και το ΔΑΣΕΚΠ/Τμχη Εκπσης, Σχη (ΜΧ) Φιλόθεο Γκιουρτζίδη.

Creta Maris

Άσκηση εκκένωσης των χώρων του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort στο Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης λόγω εκδήλωσης σεισμού και πιθανού επερχόμενου τσουνάμι θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.