Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Αντωνιάδης Κωνσταντίνος

antoniades

Γεωλόγος - Περιβαλλοντολόγος M.Sc., P.G., C.P.G. - Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη

 

Ο Κώστας Αντωνιάδης γεννήθηκε στο Σικάγο των Η.Π.Α. Είναι πτυχιούχος γεωλόγος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Μάστερς – M.Sc.) στις γεωλογικές και περιβαλλοντικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του Ιλλινόϊς των Η.Π.Α [University of Illinois at Chicago (UIC), M.Sc. in Earth and Environmental Sciences]. Έχει διατελέσει υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) και του πανεπιστημίου του Ιλλινόϊς στο Σικάγο των Η.Π.Α. Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάσθηκε ως ερευνητής και βοηθός καθηγητή.

Μετά των το τέλος των σπουδών του απασχολήθηκε σε εταιρείες γεωλογικών, γεωτεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών και κατασκευών στην Ελλάδα (1986 -1989 & 1995 μέχρι σήμερα) και στις Η.Π.Α (1990 – 1995). Από το Σεπτέμβριο του 1998 εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας στο «Συνήγορο του Πολίτη» (Κύκλος Ποιότητας Ζωής) αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, τήρησης της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (όλων των δραστηριοτήτων), προστασίας των δασών, οικοδομικές δραστηριότητες, Σχέδια Πόλεων / ΖΟΕ, δημόσια έργα, άδειες από ΟΤΑ, δίκτυα σύνδεσης, προστασία Αιγιαλού & Παραλίας καθώς και εξορυκτικές δραστηριότητες. Παράλληλα, ασχολείται με θέματα γεωλογίας και περιβάλλοντος ως ερευνητής. Ενδεικτικά αναφέρονται η χωροθέτηση και περιβαλλοντική αδειοδότηση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και διάθεσης Λυμάτων και Αγωγών, Σχεδίων Χωροταξικής Ανάπτυξης Δήμων και Οριοθέτησης Οικισμών, Συγκοινωνιακών έργων, Αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, Έργων διαχείρισης υδατικών πόρων, τεχνικών έργων όπως κατασκευή φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών, "Περιβαλλοντικός έλεγχος, 'monitoring' και επιλογή χώρων διάθεσης αποβλήτων.

Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού επιστημονικών άρθρων επιστημονικών ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων με θέματα γεωλογικά περιβαλλοντικά, τεχνικών έργων και χωροταξίας. Έχει διδάξει ως εισηγητής στη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα προστασίας και διοικητικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο μάθημα διαχείρισης Φυσικών Πόρων και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Βιώσιμη Ανάπτυξη». Είναι μέλος του ΓΕΩΤΕΕ , του ΣΕΓ, και κατέχει άδεια εργασίας σαν επαγγελματίας γεωλόγος στις Η.Π.Α ("CPG : 9424 USA, PG 196-000574, Illinois, USA).