Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Saturday, 10 June 2017 22:12

SantoProtect 2017: ημέρα 4η

Με θέμα την ηφαοστειακή διακιινδύνευση συνεχίστηκε για 4η συνεχή ημέρα το Εφαρμοσμένου Σεμιναρίου Πεδίου SantoProtect 2017 στη Σαντορίνη, με τη συμμετοχή των  φοιτητών του Northern Arizona University, που συνοδεύονται από την Επιστημονική Υπεύθυνη Lisa Skinner, Senior Lecturer Geology Program, SESES.

Ομιλίες σχετικές με τη διαχείριση ηφαιστειακής κρίσης σε επίπεδο αντίληψης διακινδύνευσης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης έγιναν στο ξεκίνημα της ημέρας στην Εστία Πύργου από τους Ευθύμη Λέκκα, Παρασκευή Νομικού, Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Κώστα Χολέβα, Κωνσταντίνο Κοκολάκη και Μαρία Μανουσάκη.

Ακολούθησε στην Οία έρευνα τρωτότητας κτιρίων από την ομάδα και έρευνα αντίληψης διακινδίνευσης μέσω ερωτηματολογίου που μοιράστηκε στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Επιπλέον αναλύθηκε η ζωνοποίηση κατολισθητικού κινδύνου στην περιοχή από τον Ευθύμη Λέκκα. Η μέρα ολοκληρώθηκε με άσκηση προσομοίωσης συγκέντρωσης που εκτελέστηκε από τους συμμετέχοντες.

Οι δράσεις στην Οία πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των Ευθύμη Λέκκα, Παρασκευής Νομικού, Βέρας Αντωνίου, Κωνσταντίνου Παπασπυρόπουλου, Κώστα Χολέβα, Φοίβης Σπέη και Μανώλη Ανδρεαδάκη, ενώ ενεργή ήταν η συμμετοχή των φοιτητών του Northern Arizona University.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθείστε μας

Twitter Feeds