Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Sunday, 09 September 2018 18:03

Το ΕΚΠΑ στη διοργάνωση του 11ου Συνεδρίου "Cities on Volcanoes" στην Κρήτη

Με ιδιαίτερη χαρά το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανακοινώνουν τη συνδιοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου "Cities on Volcanoes 11", το Μαϊο του 2020 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η σειρά Συνεδρίων με τίτλο "Cities on Volcanoes" σκοπό έχει τη σύνδεση της κοινότητας των Επιστημόνων της Ηφαιστειολογίας με τα επιτελεία διαχείρισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών και την προβολή της διακλαδικής εφαρμοσμένης έρευνας, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκπροσώπων των Φυσικών και Κοινωνικών Επιστημών και της πολιτικής προστασίας.

Η ομώνυμη επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Ηφαιστειολογόας και Χημείας του Εσωτερικού της Γης (International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth's Interior - IAVCEI) επέλεξε φέτος την Ελληνική υποψηφιότητα, μετά από 10 επιτυχή Συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί από το 1998 σε μια σειρά από χώρες, από την Ιταλία μέχρι τις ΗΠΑ (Χαβάη) και από την Ιαπωνία μέχρι τον Ισημερινό.

Η επιτυχής διεκδίκηση από το Ηράκλειο, της πόλης διεξαγωγής του 11ου Συνεδρίου ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 10ου "Cities on Volcanoes" που ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στη Νάπολη της Ιταλίας. Η επιλογή τηε Ελληνικής πόλης αποτέλεσε καρπό της συγκροτημένης και ολοκληρωμένης πρότασης που συντάχθηκε και κατατέθηκε από την Ομάδα Καθηγητών του ΕΚΠΑ: Παρασκευή Νομικού (Πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής), Ευθύμη Λέκκα, Δημήτρη Παπανικολάου και Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, το Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Παπαδόπουλο, τον Δρ. Γεωλόγο-Υπεύθυνο τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Χαράλαμπο Φασούλα και τη Γεωλόγο - στέλεχος του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης & Πρόληψης του ΟΑΣΠ Μαρία Μανουσάκη.

Το 11ο  "Cities on Volcanoes" (CoV11) θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2020 στο Ηράκελιο της Κρήτης και θα πλαισιώνεται από Προ- και Μετα-Συνεδριακά δρώμενα από τις 20 έως τις 30 του ίδιου μήνα.

Φέροντας το θεματικό τίτλο "Volcanoes and society: environment, health and hazards" ("Ηφαίστεια και Κοινωνία: περιβάλλον, υγεία και κίνδυνοι") το 11 CoV θα εστιάσει:
- στη διακλαδική επιτήρηση, μοντελοποίηση και πρόγνωση της δυναμικής και
επικινδυνότητας των ηφαιστείων
- στην επιστήμη αντιμετώπισης κινδύνων σε ηφαιστειακές περιοχές
- στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας στους ηφαιστειακούς κινδύνους
- στη γεωλογική κληρονομιά και τα γεωπάρκα


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθείστε μας

Twitter Feeds