Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Monday, 02 October 2017 10:42

Σχεδιασμός & Εκτέλεση Άσκησης Εκκένωσης Ξενοδοχειακών Μονάδων στην Κρήτη από το ΕΚΠΑ

Άσκηση εκκένωσης των χώρων του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort στο Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης λόγω εκδήλωσης σεισμού και πιθανού επερχόμενου τσουνάμι πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και ΜΚΟ.

Σε μια ιδιαίτερα ρεαλιστική άσκηση, το σενάριο της οποίας προέβλεπε την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου από τους διαμένοντες και το προσωπικό (περίπου 2.000 άτομα), μετά από εικονική εκδήλωση σεισμικής δόνησης με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Ο εικονικός σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών και κύματα τσουνάμι θεωρούντο πιθανό να πλήξουν τα παράλια της Κρήτης. Ως επακόλουθα της δόνησης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ξενοδοχείο και διάσωση εγκλωβισμένου εργαζόμενου και τραυματισμένου επισκέπτη. Η άσκηση εκτυλίχθηκε σε διάρκεια περίπου δύο ωρών. Ακολούθησε αποτίμησή της, παρουσία όλων των συμμετεχόντων.

Η άσκηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και Προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα. Προηγήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου διάλεξη με θέμα: «Σχεδιασμός Αντιμετώπισης Σεισμού σε Τουριστικές Υποδομές & Ξενοδοχειακές Μονάδες. Η ελληνική και η Διεθνής Εμπειρία».


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθείστε μας

Twitter Feeds