Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Wednesday, 17 May 2017 17:38

Επίδειξη πτήσης drones

Tagged under

Επίδειξη πτήσης drones θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου τη Δευτέρα 22 Μαΐου, 10:00 - 12: 00.

Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσσεται η τεχνολογία ειδικά τα τελευταία χρόνια δίνει ανάλογη ώθηση στις επιστήμες που μπορούν να αξιοποιήσουν ως εργαλεία τους καρπούς της εξέλιξης αυτής. Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος παρακολουθεί στενά κάθε τεχνολογική εξέλιξη και ενσωματώνει άμεσα όσες από τις νέες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν στο έργο των Γεωεπιστημόνων.

Τα Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (Unmanned Aerial Vehicle - UAV), που συχνά αναφέρονται με τον όρο drones βρίσκουν εφαρμογή σε ολοένα και περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες.  Στην υπηρεσία των Γεωεπιστημών, την τελευταία δεκαετία UAVs χρησιμοποιούνται ως μέσα στοχευμένης τηλεπισκόπησης, φέροντας τους κατάλληλους κατά περίπτωση αισθητήρες. Χρησιμοποιούνται ενδεικτικά σε διαδικασίες χαρτογράφησης, αποτύπωσης τοπογραφικών, δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων, ή για την παρακολούθηση ακτογραμμών, περιβαλλοντικών δεικτών, για έρευνα και διάσωση κ.λπ.

Στελέχη του ΠΜΣ 'Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων' θα επιδείξουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας των Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων, θα μιλήσουν για τις εφαρμογές τους στον ευρύτερο χώρο της Γεωλογίας και του γεωπεριβάλλοντος, καθώς και για την εξέλιξη και τις προδιαγραφές τους. Εικόνες από τις πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα μεταδοθούν ζωντανά στο www.facebook.com/PMS.edcm.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθείστε μας

Twitter Feeds