Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

geotee

geotee

programma

Ενημερωτικό Έντυπο ⏷

4o HDRRF

Παρακολούθηση Forum

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το 4o Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης στην Ελλάδα!
 
Το Πρόγραμμα του Forum έχει ανακοινωθεί στο https://edcm.edu.gr/en/hdrrf-2021/programma-2021.
 
Το Forum ήταν πάντα ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού ακροατηρίου που το εμπλούτιζε με τη φυσική του παρουσία και τις παρεμβάσεις του. Φέτος, οι συνθήκες το επιβάλουν τη διαδικτυακή διεξαγωγή του και το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αν και ο "χώρος" διαφέρει, η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις του Forum παραμένουν πάντα ίδιες και ελπίζουμε σε μία ακόμα εποικοδομητική συνάντηση για όλους τους συμμετέχοντες.
 
Οι εργασίες του Forum θα μεταδοθούν, σε πραγματικό χρόνο (live-streaming) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας youtube, μέσω της σελίδας facebook του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (https://www.facebook.com/PMS.edcm).
 
Δυνατότητα αλληλεπίδρασης θα υπάρχει μέσω του chat της πλατφόρμας youtube, στους συνδέσμους:
- https://youtu.be/Qcths5ypNCo για την Πέμπτη 18 Μαρτίου και
- https://youtu.be/Sm9-MZF8tTk για την Παρασκευή 19 Μαρτίου
 
 
Σας περιμένουμε

 

5o HDRR Forum | με μία ματιά

4rth HDRR


5ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές (HDRRF)
"Η Συμβολή των Θεσμικών Φορέων της Χώρας
στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων”

 

  ΤΟΠΟΣ 

 

Κεντρικό Κτίριο του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια μετά από ηλεκτρονική εγγραφή

 

  ΚΟΣΤΟΣ 

 

Ελεύθερη συμμετοχή, χωρίς κόστος

 

  ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 

 

Υποβολή Περιλήψεων
(με θεματολογία σχετική με τη συμβολή του ΕΚΠΑ
στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης)

έως 8 Απριλίου

URL icon 
Οδηγίες Περίληψης και Συμμετοχής    URL icon
 Εγγραφές για παρακολούθηση έως 30 Μαΐου  URL icon
Εργασίες Συνεδρίου 16-17 Ιουνίου 2022  
Εργασίες Forum 17 Ιουνίου 2022  

 

  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

 • Η Kλιματική κρίση στη Μεσόγειο και τον κόσμο

 • Κλιματική κρίση και Βιώσιμη Ανάπτυξη

 • Κλιματική κρίση, Ενέργεια και ενεργειακή μετάβαση

 • Κλιματική κρίση, Ακραία Καιρικά Φαινόμενα και Φυσικές Καταστροφές

 • Κλιματική κρίση και Πολιτιστική Κληρονομιά

 • Κλιματική κρίση και Ανθρωπιστικές Επιστήμες

 • Κλιματική κρίση και Υγεία

 • Κλιματική κρίση – Συστήματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση

 • Κλιματική κρίση - Δράσεις προσαρμογής και μετριασμού

 • Η Κλιματική κρίση από τη σκοπιά του Δικαίου

 • Επικοινωνώντας την Κλιματική Κρίση

 • Εκπαίδευση και μάθηση για την Κλιματική Κρίση


  EXTRAS 

 

 • Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου
 • Το Forum θα εστιάσει στη συμβολή των Θεσμικών Φορέων της Χώρας, με προκεκλημένους ομιλητές κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για το Συνέδριο) | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για το Forum)

τηλ.: 6949551317, 210 7274150 (για το Forum)

 

 

 

4th HDRR Forum | κάλεσμα

4rth HDRR


 
Το Forum ήταν πάντα ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού ακροατηρίου που το εμπλούτιζε με τη φυσική του παρουσία και τις παρεμβάσεις του. Φέτος, οι συνθήκες το επιβάλουν τη διαδικτυακή διεξαγωγή του και το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αν και ο "χώρος" διαφέρει, η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις του Forum παραμένουν πάντα ίδιες και ελπίζουμε σε μία ακόμα εποικοδομητική συνάντηση για όλους τους συμμετέχοντες.
 
Οι εργασίες του Forum θα μεταδοθούν, σε πραγματικό χρόνο (live-streaming) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας youtube, μέσω της σελίδας facebook του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (https://www.facebook.com/PMS.edcm).
 
Δυνατότητα αλληλεπίδρασης θα υπάρχει μέσω του chat της πλατφόρμας youtube, στους συνδέσμους:
- https://youtu.be/Qcths5ypNCo για την Πέμπτη 18 Μαρτίου και
- https://youtu.be/Sm9-MZF8tTk για την Παρασκευή 19 Μαρτίου
 
 
Σας περιμένουμε

 

4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές (HDRRF)
"Η Συμβολή των Ερευνητικών Φορέων της Χώρας στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων”

 

Αγαπητές Φίλες,
Αγαπητοί Φίλοι,


Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη διοργάνωση του 3ου Επιστημονικού Forum για τη Μείωση Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα, το Μάρτιο του 2020 έως τώρα, χαρακτηρίστηκε από την εκδήλωση πρωτόγνωρων κινδύνων και κρίσεων που έπληξαν, όχι μόνο τον ελλαδικό, αλλά και τον παγκόσμιο χώρο.

Βιώνουμε σίγουρα μία νέα εποχή, στην οποία περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, επιβάλλεται η ανάγκη για την όσο το δυνατόν πληρέστερη διαχείριση των κινδύνων και κρίσεων με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων.

Mετά την εξαιρετική απήχηση που είχαν οι συναντήσεις που προηγήθηκαν, διοργανώνουμε το 4ο Forum με θέμα "Η Συμβολή των Ερευνητικών Φορέων της Χώρας στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων", αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία της ευρείας διάχυσης των επιστημονικών εξελίξεων, της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που αποκτήθηκε.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή, καθώς επιδιώκεται η διασύνδεση και η συνεργασία μεταξύ των τριών πυλώνων, της επιστημονικής κοινότητας, των επιχειρησιακών φορέων και της κοινωνίας, ως αναγκαία προϋπόθεση για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική διαχείριση.

Το 4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2021, λόγω των ειδικών συνθηκών διαδικτυακά και συνδιοργανώνεται από το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων", το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και το Κέντρο Αριστείας Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Forum καλούνται να συμμετέχουν εκπρόσωποι από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα, Επιχειρησιακούς Φορείς, αλλά και Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων, παρουσιάζοντας τα νέα επιστημονικά, τεχνολογικά και επιχειρησιακά δεδομένα, τις δράσεις και εξελίξεις στο χώρο και τις καλές πρακτικές στη διαχείριση, ως συλλογική εργασία του κάθε Φορέα.


Δρ. Ευθύμης Λέκκας


Περισσότερα >

Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου HDRRF

 

Τελευταία ενημέρωση: 21.01.2021

Πολιτική Διοργάνωσης & Όροι Χρήσης

Οι διοργανωτές του Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα (Hellenic Disasters Risk Reduction Forum) δεσμεύονται να παρέχουν ένα ασφαλές, παραγωγικό και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες στα Fora, είτε πρόκειται για συναντήσεις δια ζώσης, είτε για εικονικές συναντήσεις.

Για τη παρακολούθηση των Fora είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί εγγραφή στην ανάλογη ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που παρέχεται για καθένα από αυτά από τους διοργανωτές, Η εγγραφή στο Forum αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής, με εξαίρεση τα μέλη των επιτροπών.

Στην περίπτωση εισήγησης, είναι απαρίτητο να προηγηθεί αποστολή του θέματος εισήγησης, του φορέα, του σιεηγητή και των λοιπών στοιχείων που ζητούνται μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής φόρμας (Φόρμα Αποστολής Εισήγησης) στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τους διοργανωτές. Οι εγκεκριμένες εισηγήσεις εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Forum, το οποίο ανακοινώνεται στο website του Forum και αποστέλεται στους εγγεγραμένους συμμετέχοντες μέσω ηλεκτρονικου ταχυδρομείου.

Πολτική Απορρήτου

Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για όλα τα προσωπικά δεδομένα που καταλήγουν στην κατοχή των μελών των επιτροπών των Fora και υπόκεινται σε επεξεργασία από αυτά, όσο και για τα δεδομένα που παραχωρούνται σε εργολήπτες - συνεργάτες που δραστηριοποιούνται για λογαριασμό των διοργανωτών των Fora, καθώς και για λοιπές ενημερωτικές διαδικασίες που διεξάγονται από το ΠΜΣ "Στρατηγικές Διχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων".

Τα Fora (είτε εικονικά, είτε δια ζώσης) μαγνητοσκοπούνται για λόγους αρχειοθέτησης και προβολής.

Η εγγραφή ή συμμετοχή σας στα Fora προϋποθέτει από την πλευρά σας την αποδοχή της Πολιτικής αυτής.

Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε:

Σύμφωνα με τους σκοπούς χρήσης που αναλύονται στην επόμενη ενότητα, μέσω της Φόρμας Εγγραφής και της Φόρμας Αποστολής Εισήγησης συλλέγονται τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Το ονοματεπώνυμό σας
 • Το φύλο σας
 • Η διεύθυνση ηλεκτρονικής σας αλληλλογραφίας (e-mail)
 • Ο αριθμός τηλεφώνου σας
 • Ο τίτλος σας
 • Η ιδιότητά σας
 • Ο Φορέας, τον οποίο εκπροσωπείτε
 • Η εγγραφή ή συμμετοχή σας στο εκάστοτε Forum
 • Τα ονοματεπώνυμα και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλλογραφίας των συγγραφέων της εισήγησης που κατατίθεται
 • Ο τίτλος της εισήγησης που κατατίθεται
 • Πληροφορίες σχετικές με τη (τις) συσκευή (-ές) που χρησιμοποιείτε
 • Πληροφορίες σχετικές με τη χρήση των υπηρεσιών μας
 • Cookies
 • Γεωχωρικές πληροφορίες
 • Λοιπές πληροφορίες που μας αποστέλετε ή μας γνωστοποιείτε
 • Δεδομένα ήχου και εικόνας (audio & video) των συνεδριών, των εισηγήσεων, των ερωτημάτων που τίθενται από το ακροατήριο και κάθε είδους διαλόγου που διεξάγεται στο πλαίσιο του forum.

Πώς χρησιμοποιούνται οι παραπάνω πληροφορίες:

Τα παραπάνω δεδομένα χρησιμοποιούνται με σκοπό τα ακόλουθα:

Για την ενσωμάτωσή σας στο σώμα συνέδρων του Forum σε διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το από αυτό.

Για την ενσωμάτωσή σας στους εισηγητές/συγγραφείς των εισηγήσεων του Forum, τη δυνατότητα αξιολόγησης της παρουσίασής σας από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου και -εφόσον χρειαστεί- την επικοινωνία μαζί σας για πιθανές επεμβάσεις.

Για την υποστήριξή σας και την παροχή υπηρεσιών. Οι προσωπικές σας πληροφορίες δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υποστήριξης ή υπηρεσιών, για τις οποιες έχετε αιτηθεί. Πιθανό να χρησιμοποιηθούν επιπλέον για την απευθείας απόκριση αιτημάτων σας για πληροφορίες, καθώς και για αποστολή ενημερωτικών newsletters, webinars, ή για άλλα συγκεκριμένα αιτήματα.

Για την παροχή πληροφοριών και απόκριση σε αιτήματά σας. Οι προσωπικές σας πληροφορίες δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την πσροχή πληροφόρησης σχετικά με τις εργασίες του Forum ή για να σας ανακοινώσουν νέες εκδηλώσεις.

Για την ενημέρωσή σας σχετικά με επόμενα Fora ή άλλα μελλοντικά γεγονότα. Πιθανό να επικοινωνήσουμε μαζί σας για συναντήσεις, συνέδρια, ή εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή συνδιοργανώνονται από εμάς. Αυτά θα περιλαμβάνουν πληροφορίες σχεικές με το περιεχόμενο του γεγονότος, τα νέα και τις πρόσθετες πληροφορίες που σχετίζονται με το εκάστοτε γεγονός.

Για την προστασία του περιεχομένου και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να αποτρέψουμε ενδεχομένως παράνομες δραστηριότητες και να επιβάλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μας. Χρησιμοποιούμε επίσης μια ποικιλία τεχνολογικών συστημάτων για την ανίχνευση και αντιμετώπιση ανώμαλης δραστηριότητας και για την προβολή περιεχομένου με σκοπό την αποφυγή κακόβουλων δραστηριοτήτων, όπως π.χ. spam.

Δε θα κοινοποιήσουμε, πωλήσουμε ή μεταβιβάσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε εταιρείες ή άλλα τρίτα μέρη χωρίς τη γραπτή σας άδεια.

Προσωπικά δεδομένα σχετικά με ανηλίκους και παιδιά

Δεν συλλέγονται εν γνώσει δεδομένα από ή για παιδιά κάτω των 16 ετών χωρίς την άδεια του γονέα (-ων) / κηδεμόνα (-ών). Αν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει προσωπικά στοιχεία από ένα παιδί κάτω των 16 ετών, θα διαγράψουμε τις πληροφορίες αυτές το συντομότερο δυνατό. Εάν πιστεύετε ότι ενδέχεται να έχουμε πληροφορίες από ή για ένα παιδί κάτω των 16 ετών, επικοινωνήστε μαζί μας (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Πώς μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες σας;

Τα στοιχεία που αποστέλετε σε εμάς περιλαμβάνοται σε αυτοματοποιημένο e-mail που δέχεστε μετά την αποστολή οποιουδήποτε αιτήματος μέσω των ηλεκτρονικών φορμών. Παρόλα αυτά, μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες που διαθέτουμε σχετικά με εσάς αποστέλλοντας σχετικό e-mail στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να διαγραφεί η καταχώρησή σας από τη λίστα για όλες τις επερχόμενες εκδηλώσεις ή δραστηριότητες.

Πώς θα ενημερωθείτε πιθανή αλλαγή της Πολιτικής Απορρήτου;

Η Πολιτική ΑΠορρήτου ενδέχεται να ενημερώνεται κατά διαστήματα. Σε περίπτωση ουσιαστικών μεταβολών, θα ειδοποιηθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας συνιστούμε να ελέγχετε περιοδικά αυτή τη σελίδα για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας.

Τεχνικές και κανονιστικές πληροφορίες

Πρακτικές καταγραφής

Τα Fora (είτε εικονικά, είτε δια ζώσης) μαγνητοσκοπούνται για λόγους αρχειοθέτησης και προβολής.

Μέσω του website και των ηλεκτρονικών φορμών καταγράφονται αυτόματα οι διευθύνσεις πρωτοκόλλου Internet (IP) των επισκεπτών του. Η διεύθυνση IP είναι ένας μοναδικός αριθμός που αντιστοιχεί σε κάθε υπολογιστή του διαδικτύου. Γενικά, μια διεύθυνση IP αλλάζει κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο (είναι μια "δυναμική" διεύθυνση). Σημειώστε, ωστόσο, ότι εάν διαθέτετε ευρυζωνική σύνδεση, ανάλογα με την περίπτωση, η διεύθυνση IP που συλλέγουμε ενδέχεται να περιέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αναγνωρίσιμες. Αυτό συμβαίνει επειδή, με κάποιες ευρυζωνικές συνδέσεις, η διεύθυνση IP σας δεν αλλάζει (είναι "στατική") και μπορεί να συσχετιστεί με τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Εκτός από την καταγραφή των διευθύνσεων IP των χρηστών, μπορεί επίσης να καταγραφούν οι τοποθεσίες που επισκέφθηκαν οι χρήστες αμέσως πριν επισκεφτούν το website και τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποίησαν για την εύρεση του. Παρακολουθούμε τον αριθμό χρηστών που επισκέφθηκαν στον ιστότοπό μας, το χρόνο που αφιέρωσαν σε αυτές τις σελίδες και τους τύπους των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτές. Οι αναζητήσεις σας παραμένουν εμπιστευτικές και ανώνυμες. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς και για τη βελτίωση του ιστότοπου.

Μέσα από το website λαμβάνονται και αποθηκεύονται πληροφορίες που μεταδίδετε. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Φυλλομετρητή/Τύπο συσκευής/έκδοση
 • Χρησιμοποιούμενο Λειτουργικό Σύστημα
 • Διεύθυνση Media Access Control (MAC) [MAC Address]
 • Ημερομηνία και ώρα αιτήματος προς το διακομιστή
 • Όγκο δεδομένων που μεταδόθηκαν

Συμπεριφορά εξωτερικών συνδέσεων

Το website μας  μπορεί να συνδέεται με άλλους δικτυακούς τόπους που δημιουργούνται και διατηρούνται από άλλες οργανώσεις δημόσιου ή / και ιδιωτικού τομέα. Παρέχουμε αυτούς τους συνδέσμους μόνο για την πληροφόρηση και την ευκολία σας. Όταν μεταφέρεστε σε έναν εξωτερικό ιστότοπο, εγκαταλείπετε το edcm.edu.gr και οι πολιτικές διαχείρισης πληροφοριών δεν ισχύουν πλέον. Ενθαρρύνεστε να διαβάσετε τη δήλωση απορρήτου κάθε εξωτερικού ιστότοπου που επισκέπτεστε προτού δώσετε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα.

Cookies και web beacons

Τα cookies και τα web beacons είναι ηλεκτρονικά σύμβολα κράτησης θέσης που τοποθετούνται στη συσκευή σας από ιστότοπους για την παρακολούθηση των μεμονωμένων κινήσεων σας σε αυτόν τον ιστότοπο με την πάροδο του χρόνου. Χρησιμοποιούμε τα cookies βασισμένα σε συνεδρίες (session-based cookies) τα οποία διαρκούν μόνο για τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης του χρήστη και τα επίμονα cookies (persistent cookies), τα οποία παραμένουν στη συσκευή σας και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την περίοδο λειτουργίας και περιμένουν για την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτά τα cookies και τα web beacons παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες στο website, που μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τους επαναλαμβανόμενους χρήστες, να διευκολύνουμε την πρόσβαση και τη χρήση των ιστότοπων μας, να παρακολουθούμε τη συμπεριφορά χρήσης και να εξισορροπούμε τη χρήση του website μας στο διαδικτυακό μας διακομιστή.

Αποκρίσεις σε νομικά αιτήματα

Διατηρούμε το δικαίωμα να μοιράσουμε τις πληροφορίες σας προκειμένου να αποκριθούμε σε δεόντως εξουσιοδοτημένα αιτήματα πληροφόρησης των κυβερνητικών αρχών ή όταν απαιτείται από το νόμο.

Τα δικαιώματά Απορρήτου σύμφωνα με τη Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (Κανονισμός EU 2016/679, γνωστός και ως GDPR), εάν είστε άτομο που προστατεύεται από το GDPR, ενδέχεται να έχετε ορισμένα δικαιώματα ως υποκείμενο των δεδομένων. Για να ζητήσετε πληροφορίες ή να επωφεληθείτε από αυτά τα δικαιώματα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με θέμα "GDPR Request". Στο email περιγράψτε, συγκεκριμένα το δικαίωμα GDPR για το οποίο ζητάτε βοήθεια.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αμφιβολίες σχετικά με αυτήν την Πολιτική Απορρήτου ή σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας στοιχείων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

 

5th HDRR Forum | κάλεσμα

4rth HDRR


 

1ο Συνέδριο για την Κλιματική Κρίση του ΕΚΠΑ &
5ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές (HDRRF
)
"Η Συμβολή των Θεσμικών Φορέων της Χώρας
στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων”

 

Αγαπητές Φίλες,
Αγαπητοί Φίλοι,

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει το 1o Συνέδριο για την Κλιματική Κρίση με θέμα "Η συμβολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης: από τη διεπιστημονική έρευνα και εκπαίδευση στην παροχή επιστημονικής γνώσης για τη λήψη αποφάσεων πολιτικής". Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Ιουνίου στο Κεντρικό Κτίριο του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συνεχίζοντας την παράδοση ήδη 4 επιτυχημένων Fora για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα, το 5ο Hellenic Disaster Risk Reduction Forum (HDRRF) θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου για την Κλιματική Κρίση.

Σκοπός του Forum παραμένει σταθερά, η διάχυση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας και του έργου φορέων που σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων, με την παρουσίαση των νέων επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρησιακών δεδομένων, των δράσεων και εξελίξεων στο χώρο και των καλών πρακτικών στη διαχείριση, ως συλλογική εργασία του κάθε Φορέα.

Φέτος το Forum θα εστιάσει στη συμβολή των Θεσμικών φορέων της Χώρας, με την παρουσίαση των επιτευγμάτων και των προκλήσεων στο χώρο από κορυφαίες προσωπικότητες.

Με γνώμονα πάντα τη συνεργασία των πυλώνων, της επιστημονικής κοινότητας, του συνόλου των φορέων και της κοινωνίας ως αναγκαία προϋπόθεση για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική διαχείριση, σας προσκαλούμε στο 5ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα (HDRRF).


Δρ. Ευθύμης Λέκκας


 

2o Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

 

2ndHDRR Banner 1B


 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η επιτυχής συνάντηση των Ερευνητικών Φορέων της χώρας το 2017 με θέμα τις εξελίξεις και τη συμβολή τους στο χώρο της διαχείρισης των καταστροφών αφενός, και αφετέρου η εκθετική αύξηση των καταστροφικών φαινομένων και των επιπτώσεων τους, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διοργάνωσης της συνάντησης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Read more ...

Παρουσιάσεις 3ου Επιστημονικού Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

 

  → Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό Κέντρο ΕΚΠΑ "Κωστής Παλαμάς"

 

  → Πρόγραμμα 2ου ΗDRR Forum σε εκτυπώσιμη μορφή (pdf)

 
Οι παρουσιάσεις του Forum είναι προσβάσιμες με ένα κλικ στον αντίστοιχο τίτλο

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, Πολιτιστικό Κέντρο ΕΚΠΑ "Κωστής Παλαμάς"

Α/Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
1 Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευθύμης Λέκκας
Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α. | Πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π.

Εισαγωγική Ομιλία

Νέες Προκλήσεις στη Διαχείριση Καταστροφών σε Εθνικό και Παγκόσμιο Επίπεδο

Ευθύμης Λέκκας

2 Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών Διονύσιος Γκούτης
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ε.Α.Γ.Μ.Ε.

Η Συμβολή της ΕΑΓΜΕ στη Διαχείριση των Γεωκινδύνων

Διονύσιος Γκούτης, Ελευθερία Πογιατζή, Γαρυφαλιά Κωνσταντοπούλου, Γιώργης Βουγιουκαλάκης, Δημήτρης Γαλανάκης, Χαράλαμπος Γεωργίου, Ναταλία Σπανού, Ανδριανή Εξηνταρίδη

3 Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι στο Β.Α. Ατλαντικό & τη Μεσόγειο, UNESCO
Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Συστήματος Προειδοποίησης Τσουνάμι στο Β.Α. Ατλαντικό & τη Μεσόγειο, UNESCO

Επιχειρησιακά Επιτεύγματα του Συστήματος Προειδοποίησης για Τσουνάμι: 2012-2018

Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος

4 Έδρα UNESCO INWEB, Α.Π.Θ. Ιάκωβος Γκανούλης

Ομότιμος Καθηγητής, Έδρα UNESCO INWEB, Α.Π.Θ.

Από τη Διαχείριση στην Διακυβέρνηση της Πλημμυρικής Επικινδυνότητας: η Περίπτωση της Αττικής

Ιάκωβος Γκανούλης

5 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Μανώλης Πλειώνης

Καθηγητής Α.Π.Θ. | Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η συμβολή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην αντιμετώπιση έντονων φυσικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών

Μανώλης Πλειώνης

6

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης

Δρ Θοδωρής Γιάνναρος

IRIS - Προγνωστικό Σύστημα Ταχείας Απόκρισης για την Πρόγνωση της Εξάπλωσης Δασικών Πυρκαγιών: Επιχειρησιακή Εφαρμογή και Αξιολόγηση κατά τη Διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου του 2019

Θοδωρής Μ. Γιάνναρος, Βασιλική Κοτρώνη, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, Μάρκος Γκουβάς, Ζησούλα Ντάσιου

7

Ο.Α.Σ.Π. – Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών, Διευθυντής Ερευνών

Δρ Θωμάς Σαλονικιός

Έρευνα για την Ορθολογική Εκτίμηση Σεισμικών Φορτίων Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Θωμάς Σαλονικιός, Νικόλαος Θεοδουλίδης

8

Πυροσβεστικό Σώμα, 1η ΕΜΑΚ

Ιωάννης Μπίλιας
Επιπυραγός

Ο Ρόλος της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. στη Διαχείριση των Καταστροφών

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Ιωάννης Μπίλιας

9 Ε.Μ.Π., Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας & Υδρογεωλογίας Κωνσταντίνος Λουπασάκης
Αναπλ. Καθηγητής Ε.Μ.Π. 

| Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Τεχνικής Γεωλογίας IAEG

Εδαφικές Υποχωρήσεις και οι Επιπτώσεις τους στο Δομημένο και Φυσικό Περιβάλλον. Θεώρηση Σύγχρονων Τεχνικών ως Μέσο Διερεύνησης και Αντιμετώπισής τους

Κωνσταντίνος Λουπασάκης

10 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Ορυκτολογίας-Γεωλογίας Ιωάννης Παπανικολάου
Αναπλ. Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φυσικές Διεργασίες - Φυσικές Καταστροφές: Από την Μελέτη στην Μοντελοποίηση

Ιωάννης Παπανικολάου, Εμμανουήλ Ψωμιάδης, Γεώργιος Δεληγιαννάκης, Άγγελος Παλληκαράκης, Γεώργιος Μιγκίρος, Αλέξανδρος Ζυμπίδης

11 Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ερευνητικό Εργαστήριο Socrates Δήμος Πανταζής
Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Συστήματα και Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

Δήμος Πανταζής, Παναγιώτης Αργυράκης, Χριστιάννα Δαβερώνα, Βασίλης Μουσάς, Χαράλαμπος Καραθανάσης

12

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γεωγραφίας

Ισαάκ Παρχαρίδης
Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Επιχειρησιακά Εργαλεία Γεωχωρικής Νοημοσύνης ως Προϊόντα Παραγοντικής Συνέργειας με Σκοπό την Διαχείριση Κινδύνου Καταστροφών

Ισαάκ Παρχαρίδης και Ομάδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Κατεύθυνσης Γεωπληροφορικής

13 Α.Π.Θ., Τμήμα Γεωλογίας, Τομέας Γεωφυσικής Μανώλης Σκορδύλης
Καθηγητής Α.Π.Θ.

Παρακολούθηση Σεισμικών Διεγέρσεων σε Σχεδόν Πραγματικό Χρόνο και Εκτίμηση Πιθανής Εξέλιξής τους

Μανώλης Σκορδύλης

14

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Δρ Όλγα Μαρκογιαννάκη

Παρακολούθηση της Δομικής Ακεραιότητας και Εντοπισμός Βλαβών σε Γέφυρες στο Πλαίσιο Μείωσης της Διακινδύνευσης των Υποδομών

Όλγα Μαρκογιαννάκη, Αλέξανδρος Αραϊλόπουλος, Δημήτριος Γιαγκόπουλος, Κώστας Παπαδημητρίου

15

Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Τομέας Γεωγραφίας & Κλιματολογίας

Εμμανουήλ Βασιλάκης
Επίκ. Καθηγητής, Ε.Κ.Π.Α.

Η χωρική Κατανομή των Καταστροφών του Ιουλίου 2019 στη Χαλκιδική, με τη Χρήση Δεδομένων από μη Επανδρωμένες Πτήσεις

Εμμανουήλ Βασιλάκης, Ευθύμης Λέκκας, Παναγιώτης Νάστος, Γεώργιος Παπαθανασίου, Κατερίνα - Ναυσικά Κατσετσιάδου, Ευελίνα Κώτση

16 University of Greenwich, Fire Safety Engineering Group Λάζαρος Φιλιππίδης

Προσομοίωση Εκκένωσης Μεγάλης Κλίμακας με Εφαρμογή στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Lazaros Filippidis, Peter J. Lawrence, Darren Blackshields, Ηλίας Αργύρης

17 Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Τομέας Γεωφυσικής & Γεωθερμίας Ιωάννης Κασσάρας
Επίκ. Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

HELPOS-Risk: Μία Πλατφόρμα GIS για την Ταχεία Εκτίμηση του Σεισμικού Κινδύνου στο Δομημένο Περιβάλλον

Ιωάννης Κασσάρας, Δανάη Καζαντζίδου-Φιρτινίδου, Ανέστης Παπακοτούλας, Απόστολος Καρνάβας, Σπυριδούλα Βασιλοπούλου, Ευστάθιος Χατζηευθυμιάδης, Παναγιώτης Παπαδημητρίου

18

Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ)

Γεώργιος Ευτυχίδης

Διασύνδεση Έρευνας, Επιχειρησιακών Αναγκών και Πολιτικών Διαχείρισης Καταστροφών

Γεώργιος Ευτυχίδης, Βασιλική Βαρελά, Ηλίας Γκότσης, Δανάη Καζαντζίδου-Φιρτινίδου, Χρυσούλα Παπαθανασίου, Γεώργιος Σακκάς

19 Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Νικόλαος Καραταράκης
Διευθυντής Κλιματολογίας – Εφαρμογών ΕΜΥ

Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πλημμυρών (EFAS) στον Ελληνικό χώρο, 2016-201

Νικόλαος Καραταράκης, Άρτεμις Παπαπέτρου

20

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης

 Δρ Χαράλαμπος Κοντοές

H Αξιοποίηση των Μεγάλων Δορυφορικών Δεδομένων Copernicus και της Διαστημικής Τεχνολογίας στην Εκτίμηση Πολλαπλών Κινδύνων και τη Διαχείριση Καταστροφών. Η Καινοτομία του Κέντρου Αριστείας BEYOND στην Υπηρεσία των Πολιτών

Χαράλαμπος Κοντοές, Ιωάννης Παπουτσής

21 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών  Δρ Στέλλα Τσάνη

Κοινωνικο-οικονομική, Νομική και Τεχνική Αξιολόγηση της Υπεράκτιας Ασφάλειας στην Ελλάδα

Στέλλα Τσάνη, Μαρία Ματζάκου

22  Δ.Ε.Η. Θεόδωρος Βλάχος
Βοηθός Διευθυντής  Δ.Ε.Η.

Αντιμετώπιση Καταστροφικών Πλημμυρών σε Μεγάλα Υπαίθρια Ορυχεία. Η Περίπτωση του Ορυχείου Kolubara της Σερβίας

Θεόδωρος Βλάχος

23  Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.)  Δρ Κωνσταντίνος Καρφόπουλος

Αξιολόγηση κινδύνου και στρατηγικές προστασίας από ραδιολογικές και πυρηνικές έκτακτες ανάγκες

Κωνσταντίνος Καρφόπουλος, Δημήτριος Μητράκος, Κωνσταντίνος Ποτηριάδης, Ελευθερία Καρίνου, Χρήστος Χουσιάδας

24 Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), Τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης  Δρ. Εύη Γεωργιάδου

Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση εργαζομένων και κοινού ως εργαλείο για τη μείωση της διακινδύνευσης από καταστροφές – Ελληνικά δεδομένα

Εύη Γεωργιάδου, Δήμητρα Πινότση, Θεώνη Κουκουλάκη, Κωνσταντίνα Καψάλη

25

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α)., Ινστιτούτο Επιμόρφωσης

Δρ Μιράντα Δανδουλάκη
Συντονίστρια Κύκλου "Βιώσιμη Ανάπτυξη"

Εκπαίδευση και Επιμόρφωση των Δημοσίων Υπαλλήλων σε Θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων

Μιράντα Δανδουλάκη, Σοφία Δημουλά

26

Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων»

Δρ Βαρβάρα Αντωνίου
Ε.ΔΙ.Π. Ε.Κ.Π.Α.

Σχεδιασμός και Εκτέλεση Ασκήσεων στο Πλαίσιο του Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων»

Β. Αντωνίου, Ε. Ανδρεαδάκης, Ε. Καπουράνη, Α. Αλεξόπουλος, Κ. Παπασπυρόπουλος, Κ. Αντωνιάδης, Β. Μαρτζάκλης, Φ. Σπέη, Κ.-Ν. Κατσετσιάδου, Μ. Γώγου, Ε. Κώτση, Ν.-Ι. Σπύρου, Χ. Λέκκα, Α. Γραμπά, Ό. Βλασόπουλος, Β. Αλεξούδη, Σ. Μαρσέλος, Ά. Μαρσέλος, Σ. Μωραΐτης, Π. Τσιούμα, Κ. Χολέβας, Δ. Μήλιος, Π. Νομικού, Γ. Μουζάκης, Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Κοκολάκης, Κ. Χουβαρδάς, Κ. Κυριακόπουλος, Λ. Φιλιππίδης, Η. Αργύρης, Δ. Μενεμενλής, Ε. Λέκκας

   

Στρογγυλό Τραπέζι: “Ό Ρόλος της Εκπαίδευσης στη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής
Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π.
Ασημίνα Αντωναράκου, Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.
Δρ Ασημίνα Κούρου, Προϊστάμενη Τμήματος Εκπαίδευσης Ο.Α.Σ.Π.

   

Παρουσίαση Α’ Τόμου Βιβλίου Ομότιμου Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Ηλία Μαριολάκου “Ελληνική Γεωμυθολογία” [video]

Συντονιστής     Ευθύμης Λέκκας

Ομιλητές         Δημήτριος Παπανικολάου, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

                      Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

                      Νικόλας Βαφειάδης, Δημοσιογράφος

  Δείπνο

 

 

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, Πολιτιστικό Κέντρο ΕΚΠΑ "Κωστής Παλαμάς"

Α/Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
27 Ο.Α.Σ.Π. – Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών

Δρ Χρήστος Παπαϊωάννου
Διευθυντής Ερευνών Ο.Α.Σ.Π. - Ι.Τ.Σ.Α.Κ.

Υπηρεσίες της Μονάδας Ερευνάς ΙΤΣΑΚ στην Άμεση Ενημέρωση για τις Επιπτώσεις των Σεισμών και τη Μείωση των Απωλειών

Χρήστος Παπαϊωάννου, Νικόλαος Θεοδουλίδης, Βασίλης Μάργαρης, Κυριακή Κωνσταντινίδου

28

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος

Δρ Ευαγγελία Μπουραντά

Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κίνδυνου με Εφαρμογή στο Αστικό Συγκρότημα της Πόλης της Μυτιλήνης

Ευαγγελία Μπουραντά, Ιωάννης Ν. Χατζόπουλος

29

Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Εμμανουήλ Μανούτσογλου
Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης

Ραδονιούχες Πηγές στην ΝΔ Κρήτη: Δεδομένα και Δυνατότητες Αξιοποίησης [video]

Εμμανουήλ Μανούτσογλου, Μιλτιάδης Κουφάκης, Νικόλαος Σπανουδάκης

30

Α.Π.Θ., Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Ε.Θ.Γ.Σ.Μ.

Δρ Άννα Καρατζέτζου

Μεθοδολογία Αποτίμησης της Σεισμικής Διακινδύνευσης Αστικών Κέντρων

Άννα Καρατζέτζου, Εύη Ρήγα, Στεφανία Αποστολάκη, Κυριαζής Πιτιλάκης

31

Α.Π.Θ., Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Χρήστος Πετρίδης

Αποτίμηση Σεισμικής Διακινδύνευσης Κρίσιμων Υποδομών σε Πραγματικό Χρόνο με Χρήση Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης

Χρήστος Πετρίδης, Σταυρούλα Φωτοπούλου, Στέλλα Καραφαγκά, Κυριαζής Πιτιλάκης

32

Α.Π.Θ., Τμήμα Γεωλογίας

Σπύρος Παυλίδης
Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.

Ενεργά Ρήγματα και Σεισμοί στην Αλβανία. Τα Φαινόμενα Ρευστοποίησης του Σεισμού της 26ης Νοέμβριου 2019

Σπύρος Παυλίδης, Αλέξανδρος Χατζηπέτρος, Yl. Muceku

33

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Διευθυντής Ερευνών

Δρ Αθανάσιος Γκανάς

Χαρτογράφηση με InSAR/GNSS της Εδαφικής Παραμόρφωσης και Μοντέλα Διάρρηξης των Ισχυρών Σεισμών στο Δυρράχιο (26/11/2019, Μ=6.5) και στο Ελαζίγκ (24/1/2020, M=6.8)

Αθανάσιος Γκανάς, Βαρβάρα Τσιρώνη, Σωτήρης Βαλκανιώτης, Παναγιώτης Ηλίας, Pierre Briole, Flavio Cannavo, Ευθύμιος Σώκος, Ιωάννης Κουκουβέλας

34

Α.Π.Θ., Τμήμα Γεωλογίας

Βασίλειος Μαρίνος
Αναπλ. Καθηγητής Α.Π.Θ.

Τεχνικογεωλογική Αξιολόγηση και Διαχείριση Κατολισθητικών Φαινομένων κατά Μήκος Αγωγών Φυσικού Αερίου. Εμπειρίες από τον Αγωγό TAP

Βασίλειος Μαρίνος, Κώστας Παπαζάχος, Γιώργος Στούμπος

35

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πληροφορικής

Σπυρίδων Κροκίδης

Έγκαιρη Ανίχνευση Κατολισθητικών Φαινομένων μέσω Καταγραφικών Συστημάτων Χαμηλού Κόστους

Σπυρίδων Γ. Κροκίδης, Ιωάννης Βλάχος, Μάρκος Αυλωνίτης
36

Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Εργαστήριο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών

Δρ Μιχάλης Διακάκης

Νέα Ευρήματα και Εφαρμογές από Πρόσφατες Μεγάλες Καταστροφές στον Ελληνικό Χώρο

Μ. Διακάκης, Σ. Μαυρούλης, Ν. Βούλγαρης, Α. Αντωναράκου, Μ. Σταυροπούλου, Σ. Λόζιος, Χ. Φίλης, Χ. Κράνης, Ε. Σκούρτσος, Κ. Σούκης, Δ. Θεοχάρης, Ν. Καραλέμας, Γ. Δανάμος, Ι. Μπαντέκας, Ε. Λόγος, Ε.- Σ. Στανωτά, Μ. Χρηστάκη, Ε. Λέκκας

37

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Δρ Αντιγόνη Βουδούρη

Η Συμμετοχή της ΕΜΥ στο Πρόγραμμα SEE-MHEWS-A του WMO

Αντιγόνη Βουδούρη, Παναγιώτης Σκριμιζέας

38 Πυροσβεστικό Σώμα Ζησούλα Ντάσιου
Επιπυραγός

Επιχειρησιακά Εργαλεία στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Ζησούλα Ντάσιου

39

Ε.Μ.Π., Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

Κίμων Χατζημπίρος
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Πρόταση Αντιμετώπισης Καταστροφικών Δασικών Πυρκαγιών σε Κατοικημένες Περιοχές

Κίμων Χατζημπίρος

40

Ε.ΥΔ.Α.Π.

 Δρ Βασίλειος Σούλης

Η Επικαιροποίηση των Διαδικασιών Παρακολούθησης και Λειτουργίας των Φραγμάτων Μόρνου, Ευήνου, Μαραθώνα

Βασίλειος Σούλης, Αντώνης Αγγελόπουλος, Ευθύμιος Σακκάς, Σοφία Ναλπαντίδου

41 Α.Π.Θ., Τμήμα Γεωλογίας Κωνσταντίνος Βουβαλίδης
Αναπλ. Καθηγητής Α.Π.Θ.

Ό Δρόμος για Καλύτερες Περιβαλλοντικά Επιλογές Αντιπλημμυρικής Προστασίας στην Ελλάδα

Κωνσταντίνος Βουβαλίδης

42 Ε.Μ.Π., Κέντρο Εκτίμησης Φυσικών Κινδύνων & Προληπτικού Σχεδιασμού Γεώργιος Τσακίρης
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Συμβολή στη Διαμόρφωση Στρατηγικής για την Αντιπλημμυρική Προστασία και την Οριοθέτηση των Ρεμάτων

Γεώργιος Τσακίρης

43 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γεωγραφίας Πέτρος Κατσαφάδος
Αναπλ. Καθηγητής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Ένα Καινοτόμο Σύστημα Πρόγνωσης Πλημμυρικών Φαινομένων: η Εφαρμογή του στην Περίπτωση της Μάνδρας Αττικής

Πέτρος Κατσαφάδος, Γεώργιος Βάρλας, Χρήστος Σπύρου, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Μάριος Αναγνώστου, Ιωάννης Καλόγηρος, Αγγελική Μεντζαφού, Ευθύμιος Καρύμπαλης, Ευάγγελος Μπαλτάς

44 Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Τομέας Γεωγραφίας & Κλιματολογίας Νίκη Ευελπίδου
Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

Παράκτια Ζώνη: Ανθρωπογενείς και Φυσικοί κίνδυνοι – Μετρίαση και Προσαρμογή

Νίκη Ευελπίδου, Άννα Καρκάνη, Αλέξανδρος Πετρόπουλος, Ιωάννης Σαΐτης, Μαριλία Γώγου

45

Ε.Μ.Π., Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Τομέας Γεωτεχνικής

Δρ Ανδρέας Αντωνίου

Η Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στις Κρίσιμες Υποδομές. Η Περίπτωση των Διυλιστηρίων

Ανδρέας Αντωνίου, Ευστράτιος Ζαχαρής, Αστέριος Λιάλιος

46  Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Φυσικής, Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος

Προηγμένη Έρευνα για την Ενίσχυση της Ανθεκτικότητας των Αστικών Περιοχών στην Περίπτωση Καυσώνων

Κώστας Καρτάλης, Ηλίας Αγαθαγγελίδης, Θάλεια Μαυράκου, Αναστάσιος Πολύδωρος, Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος

47 Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης Παναγιώτης Θεουλάκης
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Αρχαιότητες και Κλιματική Αλλαγή

Παναγιώτης Θεουλάκης, Αλέξιος Στεφανής

48 Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας Σεραφείμ Πούλος
Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Διάβρωση Αιγιαλών (Παραλιών): Φυσική Διεργασία, Φυσική Καταστροφή ή Ανθρώπινη Παρέμβαση;

Σεραφείμ Πούλος, Κατερίνα Καρδιτσά, Στέλιος Πετράκης, Γιώργος Γκιώνης

49 Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Τομέας Γεωγραφίας & Κλιματολογίας Παρασκευή Νομικού
Επίκ. Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.

Θαλάσσιοι Γεωκίνδυνοι - Υποθαλάσσιες Ερευνητικές Γεωτρήσεις στο Ηφαιστειακό Συγκρότημα της Σαντορίνης

Παρασκευή Νομικού, Tim Druitt, Christian Huebscher, Steffen Kutterolf

50

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Plastic Litter Projects (PLPs) - Πειράματα για την Αντιμετώπιση της Ρύπανσης από Πλαστικά στο Θαλάσσιο Περιβάλλον με τη Χρήση Τηλεπισκοπικών Δεδομένων

Δημήτρης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Τοπουζέλης

51 Επιτροπή Διερεύνηση Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης
π. Πρόεδρος Ε.Δ.Α.Α.Π.

Διερεύνηση Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλεια Πτήσεων

Αθανάσιος Μπίνης

52

Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων»

 Δρ. Φοίβη Σπέη

Οι Ψυχοκοινωνικές Ερευνητικές Προσεγγίσεις και Παρεμβάσεις της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στην Ελλάδα

Φοίβη Σπέη, Χριστίνα Λέκκα

  ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης Γιώργος Μακαβός
Πρόεδρος
Παρουσίαση, Επίδειξη, Σεμινάριο
"Οικογενειακή Οργάνωση Αυτοπροστασίας"
  Κλείσιμο Εργασιών Forum    

 

 

4o HDRR Forum | με μία ματιά

4rth HDRR


4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές (HDRRF)
"Η Συμβολή των Ερευνητικών Φορέων της Χώρας στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων”

 

  ΤΟΠΟΣ 

 

Διαδικτυακά, από το γραφείο ή το σπίτι σας μετά από ηλεκτρονική εγγραφή

 

  ΚΟΣΤΟΣ 

 

Ελεύθερη συμμετοχή, χωρίς κόστος

 

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 

 

του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

  ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 

 

Υποβολή τίτλου εισήγησης 

 έως 28 Φεβρουαρίου
2 Μαρτίου

URL icon 
 Ειδοποίηση αποδοχής εισήγησης  έως 6 Μαρτίου
8 Μαρτίου
 
 Ανακοίνωση Προγράμματος

 έως 10 Μαρτίου
11 Μαρτίου

 
 Εγγραφές για παρακολούθηση  έως 15 Μαρτίου  URL icon
Εργασίες Forum 18 & 19 Μαρτίου  

 

  ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ 

 

 • η γνωστοποίηση και ανάδειξη του έργου όλων των εμπλεκόμενων φορέων
 • η ευρεία διάχυση των επιτευγμάτων του επιστημονικής κοινότητας
 • η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων με σκοπό την αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση των κινδύνων στην Ελλάδα.
 • η διασύνδεση και η συνεργασία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, των επιχειρησιακών φορέων και της κοινωνίας, ως αναγκαία προϋπόθεση για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική διαχείριση

  EXTRAS 

 

 • Ειδική Συνεδρία με θέμα: «H Αυτοδιοίκηση στη Διαχείριση Καταστροφών»
 • Επίκαιρες Εισηγήσεις από Προσκεκλημένους Ομιλητές & Κορυφαίους Επιστήμονες

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

τηλ.: 6940 000 567, 210 727 4752

 

 

 

Πρόγραμμα 4ου Επιστημονικού Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

 

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 URL icon
Ώρα ΦΟΡΕΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
09:00

Καλωσόρισμα (Δρ. Ευθύμης Λέκκας),
Χαιρετισμοί :
- Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρύτανης
- Νικόλαος Βούλγαρης,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης
- Χρίστος Δήμας,
Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
- Χαρά Καφαντάρη,
ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο.
- Ηλίας Αποστολόπουλος,
Πρόεδρος Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού
- Δρ. Σπυρίδων Μάμαλης,
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πρόεδρος

  Προεδρείο: Δρ. Παναγιώτης Νάστος,
Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Δ/ντής Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας
09:30 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Δρ. Εμμανουήλ Πλειώνης
Πρόεδρος Ε.Α.Α. | Καθηγητής Α.Π.Θ.

Η Συμβολή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αντιμετώπιση Έντονων Φυσικών Φαινομένων και Φυσικών Καταστροφών

09:45 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Δρ. Παναγιώτης Κατσικόπουλος
Χημικός Μηχανικός Ph.D., Union Civil Protection Mechanism Εxpert, Quality Assurance Manager, Trainer Modules field exercises

Ασκήσεις πεδίου μονάδων πολιτικής προστασίας (modules field exercises) στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

10:00 Γενική Γραμματεία Συντονισμού Δρ. Βασιλική Βρεττού
Νομικός-Ειδική Επιστήμονας

Μπορεί ένας θεσμός να μειώσει τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές;

10:15 Υπ. Περιβάλλοντος, Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Γενική Διεύθυνση Υδάτων Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος

Γεωλόγος

Ολοκληρωμένες δράσεις για συντονισμό και ανταπόκριση από κοινού σε κινδύνους πλημμύρας, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας. Η περίπτωση του ποταμού Έβρου.

Μαρία Γκίνη, Ελένη Αθανασίου, Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος, Μαριλένα Παπανίκα, Αθανασία Παρδάλη, Διονύσης Μαρίνος, Κωνσταντίνα Παπατσίμπα

10:30 Πυροσβεστικό Σώμα Ζησούλα Ντάσιου, Περικλής Κουλκουβίνης

Αντιπύραρχοι

Διαχείριση διαφορετικού τύπου καταστροφών για την αντιπυρρική περίοδο 2020

Ζησούλα Ντάσιου, Περικλής Κουλκουβίνης

10:45

Περιφέρεια Κρήτης, Π.Ε. Χανίων, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Ιωάννη Βερυκοκίδης
Προϊστάμενος

Καινοτόμα εργαλεία στη διαχείριση κρίσεων

11:00

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Δρ. Ροίκος Θανόπουλος
Γεωπόνος

Διατροφική Επάρκεια και Φυσικές Καταστροφές: όροι και όρια

11:15

Σύνδεσμος Γεωλόγων Μελετητών (ΣΥΝ.ΓΕ.ΜΕ.)

Παναγιώτης Ντόντος

Εξασφάλιση πολεοδομικού σχεδιασμού έναντι γεωλογικών κινδύνων: Εξέλιξη της νομοθεσίας - σημερινή κατάσταση

Παναγιώτης Ντόντος, Μαρία - Χαρά Αλαξιάδου, Δημήτριος Αργυρίου, Νίκος Βλαχόπουλος, Θανάσης Αθανασιάδης, Μυρτώ Γεωργιάδου, Παναγιώτης Σαραντάκος

11:30 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δρ. Κυριάκος Παπαϊωάννου
Ομότιμος Καθηγητής

Σχεδιασμός εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση μεγάλων δασοαστικών πυρκαγιών

11:45 Χαιρετισμοί :
- Γιώργος Πατούλης,
Περιφερειάρχης Αττικής
- Δρ. Ευθύμιος Μπακογιάννης,
Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος
11:51 Διάλειμμα  
  Προεδρείο: Δρ. Απόστολος Αλεξόπουλος,
Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος,
12:00 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δρ. Κυριαζής Πιτιλάκης
Ομότιμος Καθηγητής

Εκτίμηση σεισμικής διακινδύνευσης σε μεγάλη κλίμακα. Η περίπτωση της Ελλάδας

Κυριαζής Πιτιλάκης, Εύη Ρήγα, Άννα Καρατζέτζου, Στεφανία Αποστολάκης

12:15 University of Bristol, UK Δρ. Αναστάσιος Σέξτος
Καθηγητής | Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (ΕΤΑΜ)

Αξιόπιστες μέθοδοι πιθανοτικής βαθμονόμισης προσεισμικού ελέγχου στην Ελλάδα και διεθνώς

12:30

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Μιχάλης Διακάκης

Νέες εφαρμογές σε πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στον Ελληνικό χώρο

Ε. Λέκκας, Μ. Διακάκης, Ε. Ανδρεαδακης, Ε. Βασιλάκης, Χ. Φίλης, Ν.-Ι. Σπύρου, Ε. Κώτση, Κ.-Ν. Κατσετσιάδου, Σ. Λόζιος, Ε. Σκούρτσος, Χ. Κράνης, Κ. Σούκης, Δ. Θεοχάρης. Σ. Μαυρούλης, Ε. Καπουράνη, Μ. Γώγου, Β. Αντωνίου, Ε.-Σ. Στανωτά, Α. Κονσολάκη

12:45 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανασία-Μαρία Τομπολίδη, Αθανάσιος-Εμμανουήλ Μουραμπετζής

HUA Earth Observation team: Κατανοώντας τους κινδύνους και συνεισφέροντας στην διαχείρισή τους με την χρήση δορυφορικών δεδομένων Παρατήρησης της Γης

Αθανασία-Μαρία Τομπολίδη, Αθανάσιος-Εμμανουήλ Μουραμπετζής, Θεόδωρος Γάτσιος, Κρασάκης Παύλος, Μπαντουβάκη Κωνσταντίνα, Καραβίας Ανδρέας, Φαλάρας Τριαντάφυλλος, Μπάφη Δέσποινα, Μαριάνθη Καραντζιά, Λυμπερόπουλος Κωνσταντίνος, Τσέλκα Ιωάννα, Γκουγκουστάμος Ιωάννης, Αλίκη-Κωνσταντίνα Πετάνη, Ασημάκης Φυλακτός, Παρχαρίδης Ισαάκ

13:00

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Ευθύμης Λέκκας
Καθηγητής | Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλονος| Δ/ντής ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" | Πρόεδρος Ο.Α.Σ.Π.

Πολλαπλές καταστροφές και κρίσεις: Οι νέες προκλήσεις για τη διαχείριση στην εποχή της κλιματικής και πανδημικής κρίσης

Ε. Λέκκας, Ν. Βούλγαρης, Σ. Λόζιος, Α. Αλεξόπουλος, Μ. Σταυροπούλου, Χ. Κράνης, Κ. Σούκης, Ε. Σκούρτσος, Μ. Διακάκης, Σ. Μαυρούλης, Γ. Δανάμος, Ε, Ανδρεαδάκης, Ε. Καπουράνη, Ε. Βασιλάκης, Κ. Παπασπυρόπουλος, Κ. Αντωνιάδης, Β. Αντωνίου, Χ. Φίλης, Ν. Καραλέμας, Δ. Θεοχάρης, Γ. Μπαντέκας, Α. Γραμπά, Μ. Γώγου, Κ.-Ν. Κατσετσιάδου, Ε. Κώτση, Ν.-Ι. Σπύρου, Β. Τσιούμα, Β. Αλεξούδη, Χ. Λέκκα

13:45

Διάλειμμα  

14:00 Panel
"Διεθνής Διακυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και διαχείριση της πανδημίας"
Συνδιοργάνωση με την έδρα Jean Monnet Chair (JMC) EU humanitarian medicine and response in action 2020-2023 

Συμμετέχουν:
Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ‘Εδρα Jean Monnet με γνωστικό αντικείμενο Δημόσια Διπλωματία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2020-2023)
Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, Επικ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συντονίστρια Κατεύθυνσης Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών, Jean Monnet Chair Asst. Prof. EU Solidarity in CIPROHA (Civil Protection and Humanitarian Action) Panteion University (2016-2019)
Ioannis Micropoulos, National Professional Officer, Migration and Health Program, WHO Country Office in Athens, Greece

Συντονιστής: Δρ. Εμμανουήλ Πικουλής, MD, PhD, D.M.C.C., FACS, FEBS, Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Γ’ Παν/κής Χειρουργικής Κλινικής, ΠΓΝ «Αττικόν», Διευθυντής Τομέα Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Adj. Professor of Surgery, USUHS, Bethesda, MD, USA, Adj. Professor in Humanitarian and Catastrophe Emergency Medicine, University of Bern, Switzerland, Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών», Επόπτης Αττικού Κτιρίου Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΑΚΙΣΑ), Jean Monnet Chair (JMC) EU humanitarian medicine and response in action (2020-2023)

15:00 Διάλειμμα εργασιών - Παράλληλη Δράση
Γιώργος Μακαβός, Κωνσταντίνος Κοκολάκης Οικογενειακή Οργάνωση Αυτοπροστασίας από την ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά - Κορδελιού - Ευόσμου Θεσσαλονίκης
(προβολή video & αλληλεπίδραση σε zoom meeting)
  Προεδρείο: Δρ. Γεώργιος Αναστασάκης,
Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Δ/ντής Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας
16:00

Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α)

Παρασκευή Πετσιώτη

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των ΣμηΕΑ στην ανταπόκριση κρίσεων και καταστροφών

Παρασκευή Πετσιώτη, Ηλίας Γκότσης, Γιώργος Καμπάς

16:15 Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωπληροφορικής και Μεταφορών SOCRATES Δρ. Δήμος Πανταζής

Η χρήση των ΣμηΕΑ (drones) πριν, κατά την διάρκεια και μετά την καταστροφή

Δ. Πανταζής, Β. Μουσάς, Π. Αργυράκης, Χ. Δαβερώνα, Χ. Καραθανάσης

16:30 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Παναγιώτης Νάστος
Καθηγητής

Τηλεπισκόπηση και αριθμητικά μοντέλα στην κατανόηση και ερμηνεία ακραίων καιρικών φαινομένων. Η περίπτωση της ακραίας χαλαζόπτωσης στη Δράμα της Ελλάδας, στις 16-17 Ιουνίου 2020

Παναγιώτης Νάστος, Ιωάννης Ματσαγγούρας, Ευριπίδης Αυγουστόγλου, Αναστάσιος Άνθης, Ιωάννης Πυθαρούλης

16:45

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δρ. Ευαγγελία Μπουραντά
Μηχανικός Περιβάλλοντος

Ανάπτυξη web-GIS για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου – Εφαρμογή στην πόλη της Μυτιλήνης

Ευαγγελία Μπουραντά, Ιωάννης Ν. Χατζόπουλος, Φίλιππος Βαλλιανάτος

17:00 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Εμμανουήλ Βασιλάκης
Αναπλ. Καθηγητής

Διαχρονική επεξεργασία δεδομένων ΣμηΕΑ και ποσοτικοποίηση των εδαφικών μεταβολών μετά το Μεσογειακό Κυκλών "Ιανός" στην περιοχή της παραλίας Μύρτος, Κεφαλονιά

Ε. Βασιλάκης, Α. Κονσολάκη, Σ. Πετράκης, Ε. Κώτση, Χ. Φίλης, Σ. Λόζιος, Μ. Διακάκης, Σ. Μαυρούλης, Ε. Λέκκας

17:15

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δρ. Νίκος Πνευματικός
Αναπλ. Καθηγητής

Εργαλεία εκτίμησης σεισμικών απωλειών για τη διαχείριση του σεισμικού κίνδυνου

Νίκος Πνευματικός, Νίκος Κουμούτσος , Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος, Φωτεινή Κωνσταντακοπούλου

17:30 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αικατερίνη Παππά

Εφαρμογή συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για την περίπτωση ακραίας βροχόπτωσης στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2018 στο λεκανοπέδιο Αττικής

Αικατερίνη Παππά, Χρήστος Σπύρου, Γιώργος Βάρλας, Μάριος Αναγνώστου, Ιωάννης Καλόγηρος, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Πέτρος Κατσαφάδος

17:45 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) Αλεξία Τσούνη
Ερευνητική Συνεργάτρια

Επιχειρησιακό σύστημα FloodHub για την έγκαιρη και έγκυρη παρακολούθηση της εξέλιξης της πλημμύρας στη λεκάνη απορροής Μάνδρας – Μαγούλας

Αλεξία Τσούνη, Χάρης Κοντοές, Θέμος Χαιρεκάκης, Σταυρούλα Σιγούρου, Δώρα Πέρρου

18:00 University of Greenwitch, UK Λάζαρος Φιλιππίδης
Senior Lecturer in Evacuation Modelling

Μοντέλα εκκένωσης από δασική πυρκαγιά, διάσωση παγιδευμένων από ακτή και εκκένωση δια θαλάσσης

Lazaros Filippidis, Peter Lawrence, Anand Veeraswamy, Darren Blackshields

18:15

Διάλειμμα

  Προεδρείο: Δρ. Ανδρέας Μαγγανάς,
Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Δ/ντής Τομέα Ορυκτολογίας και Πετρολογίας
18:30 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δρ. Αλέξανδρος Χατζηπέτρος
Αναπλ. Καθηγητής

Ενεργά ρήγματα και εκτίμηση γεωκινδύνου κατά μήκος της διαδρομής του ΤΑΡ

Αλ. Χατζηπέτρος, Γ. Γεωργιάδης, Σπ. Παυλίδης

18:45

ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Δήμητρα Αγγελοπούλου, Ιωάννης Γεράρδης
Πολιτικός Μηχανικός MSc | Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, Προϊστάμενος τμ. Υποστήριξης ΕΣΜΦΑ

Διαχείριση γεωκινδύνων στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου: Η περίπτωση του κυκλώνα "Ιανός", Σεπτέμβριος 2020

Ιωάννης Γεράρδης, Δήμητρα Αγγελοπούλου

19:00

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Δρ. Κωνσταντίνος Στ. Ψωμόπουλος
Καθηγητής, Δ/ντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων και Ενεργειακών Συστημάτων

Προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας και Ευρωπαϊκή νομοθεσία με έμφαση στους φυσικούς κινδύνους σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας

Κωνσταντίνος Στ. Ψωμόπουλος,Νικόλαος Μανουσάκης, Κωνσταντίνος Καλκάνης

19:15

Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (Ε.Δ.Ε.Υ.)

Νίκος Μπάρκας
Μηχανικός Γεωτρήσεων

Η συμβολή των Επιθεωρήσεων στην αποφυγή ατυχημάτων σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις Υδρογονανθράκων

Ν. Μπάρκας, Κ. Κωστάκη, Μ. Ματζάκου

 19:30

Panel:H Αυτοδιοίκηση στη Διαχείριση Καταστροφών

Συμμετέχουν:
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσσαλίας
Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων
Έλενα Βάκα, Δήμαρχος Χαρκιδέων
Γεώργιος Ψαθάς, Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπείων, πρ. εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ
Γεώργιος Στάντζος, Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου
Αλέξανδρος Λυμπέρης, Δήμαρχος Δυτικής Σάμου
Βασίλειος Τσιάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας
Ιωάννης Κόκουρας, Δήμααρχος Τυρνάβου
Γεράσιμος Μονιάς, Δήμαχος Σάμης

Συντονιστής: Δρ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδος Ο.Α.Σ.Π.

 20:30 Λήξη 1ης ημέρας

 

 

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 URL icon

Α/Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
  Προεδρείο: Δρ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου,
Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Δ/ντής Τομέα Γεωφυσικής και Γεωθερμίας
09:00 ΕΕ & UNESCO

Δρ. Γεράσιμος Α. Παπαδόπουλος
Επιστημονικός Συνεργάτης

Πολυκλαδικές σεισμολογικές, δορυφορικές, τεκτονικές και γεωλογικές έρευνες μετά τους ισχυρούς σεισμούς στη Σάμο (2020) και τη Θεσσαλία (2021)

Γεράσιμος A. Παπαδόπουλος, Απόστολος Αγάλος, Σπυρίδων Μαυρούλης, Ιωάννα Τριανταφύλλου, Μαρίλια Γώγου, Ανδρέας Καραβίας, Κατερίνα-Ναυσικά Κατσετσιάδου, Ευθύμιος Λέκκας, Ισαάκ Παρχαρίδης

09:30

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Δημητριος Παπανικολάου
Ομότιμός Καθηγητής

Σεισμική Δραστηριότητα Ενεργών Δομών Τεκτονικών Ημι-τάφρων στο Ανατολικό Αιγαίο: Η περίπτωση των σεισμών της Λέσβου 2017 και της Σάμου 2020

Δημήτριος Παπανικολάου, Παρασκευή Νομικού, Δανάη Λαμπρίδου, Δημήτρης Ευαγγελίδης, Δημήτρης Λίτσας, Γιάννης Τσαπάρας, Ηλίας Κολιοπάνος, Marie Blum, Christian Hübscher

09:45

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Νίκη Ευελπίδου
Καθηγήτρια

Συνσεισμική ανύψωση της παράκτιας ζώνης της Σάμου μετά το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020

Νίκη Ευελπίδου, Άννα Καρκάνη, Ισίδωρος Καμπόλης

10:00

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Ιωάννης Παπανικολάου
Αναπλ. Καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Ορυκτολογίας - Γεωλογίας

40 Χρόνια από την Σεισμική Ακολουθία του 1981 – αποκρυπτογραφώντας το Ρήγμα στα Πίσια με χρήση t-LiDAR και κοσμογενούς ακτινοβολίας ισοτόπων Cl 36– Εφαρμογές στον πλημμυρικό και κατολισθητικό κίνδυνο

Ιωάννης Παπανικολάου, Εμμανουήλ Ψωμιάδης, Γεώργιος Δεληγιαννάκης, Άγγελος Παλληκαράκης, Νικόλαος Χαριζόπουλος, Σιμώνη Αλεξίου

10:15 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δρ. Σπύρος Παυλίδης
Ομότιμός. Καθηγητής

Γεωτεκτονικό Καθεστώς των Σεισμών (Μ6.4) της Αλβανίας (26/11/2019) και Β. Θεσσαλίας (Μ6.3 κ 5.9) της 3-4/3/2021

Σ. Παυλίδης, ΑΛ. Χατζηπέτρος, Σ. Σμπόρας, Η. Λάζος, Γ. Γεωργιάδης, Ε. Κρεμάστρας

10:30

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Βασιλική Κουσκουνά
Αναπλ. Καθηγήτρια

Λογικά δέντρα διαχείρισης σεισμικών κρίσεων: σύγκριση ιστορικών και πρόσφατων σεισμών

Βασιλική Κουσκουνά, Γεώργιος Σακκάς, Ina Cecic Βασίλειος-Ιωάννης Τσιμπιδάρος, Στυλιανός Σακκάς, Γεώργιος Καβύρης, Andrea Tertulliani, Ευθύμιος Λέκκας

10:45

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Άννα Καρατζέτζου

Εκτίμηση σεισμικής διακινδύνευσης σχολικών κτιρίων στην Ελλάδα

Άννα Καρατζέτζου, Εύη Ρήγα, Στεφανία Αποστολάκη, Κυριαζής Πιτιλάκης

11:00

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιωάννης Βλάχος

Βελτιστοποίηση υλικού χαμηλού κόστους καταγραφικού εδαφικής ταχύτητας

Ιωάννης Βλάχος, Σπυρίδων Κροκίδης, Μάρκος Αυλωνίτης

11:15

Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)

Δρ. Δημήτρης Σακελαρίου
Διευθυντής Ερευνών

Τσουνάμι από κατολισθήσεις στο Αιγαίο: Νέα στοιχεία για την προέλευση και μηχανισμό γένεσης του/των τσουνάμι του 1956

Δ. Σακελλαρίου, Γ. Ρουσάκης, F. Chiocci D. Casalbore Κ. Μαντά, Κ. Τσαμπουράκη-Κραουνάκη, S. Migeon Ι. Μόρφης, F. Estrada B. Alonso Ι. Λιβανός Ι. Παναγιωτόπουλος, F. Gross Μ. Καλαϊτζής

11:30

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δρ. Αθανάσιος Γκανάς
Διευθυντής Ερευνών

Σεισμικές Παραμορφώσεις και μοντέλα ρηγμάτων με χρήση InSAR και GNSS για τους σεισμούς της Σάμου (Μ7.0), της Καλλιθέας (Θήβα – Μ4.6), της Κροατίας (Μ6.4) και του Δαμασίου (Μ6.3)

Αθανάσιος Γκανάς, Σωτήρης Βαλκανιώτης, Παναγιώτης Ηλίας, Βαρβάρα Τσιρώνη, Ηλέκτρα Καρασαντέ, Pierre Briole, Javier Escartin, Ιωάννης Καραμήτρος, Χρυσάνθη Κοσμά
11:45 Χαιρετισμός:
- Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
- Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής
11:48 Διάλειμμα  
  Προεδρείο: Δρ. Αριάδνη Αργυράκη,
Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Δ/ντρια Τομέα Οικονομικής Γεωλογίας και Γεωχημείας
12:00

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)

Δρ. Μαρία Δουκάκου

Ψυχοκοινωνική παρέμβαση στις καταστροφές: Προκλήσεις & Προοπτικές

12:15

Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (Γ.Υ.Σ.)

Ιωάννης Πισπιδίκης
Τοπογράφος Μηχανικός

Η Συμβολή της ΓΥΣ στην αντιμετώπιση της πανδημίας αξιοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία ΓΣΠ σε πραγματικό χρόνο

12:30 Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) Δρ. Εύη Γεωργιάδου
Τομέας Έρευνας & Ανάπτυξης

Πανδημία, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές: Αντίληψη κινδύνου και μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας – Νέα εθνικά ερευνητικά δεδομένα

Εύη Γεωργιάδου, Δήμητρα Πινότση, Θεώνη Κουκουλάκη, Κωνσταντίνα Καψάλη

12:45

Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών Σπηλιωπούλειο - η Αγία Ελένη

Φωτεινή Θειακού
Αναπλ. Διοικήτρια

Η διαχείριση της πανδημίας Covid-19 στο Π.Ν.Α. Σπηλιοπούλειο

Φωτεινή Θειακού, Κυριακή Βλαχάκη, Αλεξάνδρα Κιούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Πέτρος Παπαλέξης, Ειρήνη Νταβαντζή

13:00

Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.)

Αικατερίνη Γκίκα

Δράσεις τους ΔΕΔΔΗΕ για την αναχαίτιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19

Ευστράτιος Ζαχαρής, Αικατερίνη Γκίκα. Μόρφω Κοντογεώργου. Σπυρίδων Φωτιάδης

13:15 SupportCY Μάριος Σταύρου, Έλλη Ιωαννίδου
Επικεφαλής του Περιφ. Κέντρου Αντιμετώπισης Κρίσεων & Καταστροφών - REACTION | Διευθ. Εταιρικής Υπευθυνότητας Τράπεζα Κύπρου - Επικεφαλής SupportCY

Η Συνεργασία μεταξύ οργανισμών, επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και του κράτους, μια ουσιαστική ανταπόκριση σε Κρίσεις & Καταστροφές. (Το Παράδειγμα της Πανδημίας)

Μάριος Σταύρου, Έλλη Ιωαννίδου

13:30 Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Κώνσταντίνος Κοκολάκης
πρ. Διευθυντής

Τεχνολογικά Ατυχήματα, Μέτρα αυτοπροστασίας πληθυσμού

13:45 Διάλειμμα  
14:00 Panel
"AμEA και Διαχείριση COVID-19"
(με διερμηνεία νοηματικής)

Συμμετέχουν:
Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Προέδρος ΕΣΑμεΑ & EDF
Ευαγγελία Καλλιμάνη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου της ΕΣΑμεΑ
Εβίκα Καραμαγκιώλη, Νομικός, Επ. Συνεργάτης ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική Καταστροφών», Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Κώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Εμμανουήλ Πικουλής, Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική Καταστροφών», Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Συντονιστής: Νίκος Υποφάντης, Δημοσιογράφος

15:00 Διάλειμμα  εργασιών - Παράλληλη Δράση
Γιώργος Μακαβός, Κωνσταντίνος Κοκολάκης
Οικογενειακή Οργάνωση Αυτοπροστασίας από την ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά - Κορδελιού - Ευόσμου Θεσσαλονίκης
(προβολή video & αλληλεπίδραση σε zoom meeting)
  Προεδρείο: Δρ. Ασημίνα Αντωναράκου,
Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Αναπλ. Πρόεδρος Τμήματος
16:00 Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δρ. Ευθύμιος Ζέρβας
Καθηγητής, Δ/ντής ΠΜΣ "Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός"

Η αναγκαιότητα του περιβαλλοντικού σχεδιασμού στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών

Ευθύμιος Ζέρβας, Στέλλα Μανίκα

16:15 University of Belgrade, RS, Wageningen University & Research, NL Γεώργιος Κοντοθανάσης

Λύσεις Φυσικής Βάσης - Μπλε και Πράσινες Υποδομές

Γεώργιος Κοντοθανάσης, Boris Radić, Σπύρος Παπαρρίζος

16:30

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Νάσης Μπίστικα, Δρ. Πλούταρχος Κέρπελης (Λέκτορας Εφαρμογών ΠΑΔΑ)

Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων

Νάσης Μπίστικα, Πλούταρχος Κέρπελης

16:45 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Αριάδνη Αργυράκη
Καθηγήτρια

Η οικιακή σκόνη ως μέσο έκθεσης σε δυνητικά τοξικά στοιχεία: Δεδομένα από το πρόγραμμα Eπιστήμης των Πολιτών Dust Safe

Αριάδνη Αργυράκη, Ευστράτιος Κελεπερτζής, Φωτεινή Μπότσου, Άννα Μπουρλίβα, Jane Entwistle

17:00 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης Θεμιστοκλής Σμπαρούνης

Ο ρόλος των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στην Εκπαίδευση για την Κλιματική Αλλαγή και την αντιμετώπισή της: η περίπτωση του ΚΠΕ Αργυρούπολης

Θεμιστοκλής Σμπαρούνης και Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Αργυρούπολης

17:15 Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Δρ. Δημήτριος Εμμανουλούδης
Καθηγητής

Εκπαιδευτικά και Μαθησιακά Εργαλεία που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών για την αντιμετώπιση των Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών

Δημήτριος Εμμανουλούδης, Αύγουστος Τσινάκος, Νικόλαος Κόκκινος, Καλλιόπη Κράβαρη, Δέσποινα Δεμιρτζή

17:30 Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλέξιος Στεφανής
Καθηγητής Εφαρμογών.

Σχέδια Ανάλυσης και Διαχείρισης Κινδύνων για την Πολιτιστική Κληρονομιά (Αρχαιολογικούς Χώρους)

Παναγιώτης Θεουλάκης, Αλέξιος Στεφανής

17:45

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Δρ. Καλλιόπη Κράβαρη

Η συμβολή της πληροφορικής στην προστασία των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς - Η περίπτωση των αρχαίων Φιλίππων, Ελλάδα

Καλλιόπη Κράβαρη, Αύγουστος Τσινάκος, Δημήτριος Εμμανουλούδης

18:00 ΙΤΣΑΚ - ΟΑΣΠ Δρ. Θωμάς Σαλονικιός
Κύριος Ερευνητής

Στατική και Ενεργειακή αναβάθμιση μνημείων - Περιπτώσεις εφαρμογής στον Δήμο Αθηναίων

Θωμάς Σαλονικιός, Χρήστος Ράλλης, Βασίλειος Σταφυλάτος

18:15 Διάλειμμα  
  Προεδρείο: Δρ. Μαρία Σταυροπούλου,
Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Δ/ντρια Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας
18:30 Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Αδάμ Φιλιππίδης

Goal-oriented requirements engineering (GORE) στη διαχείριση κρίσεων: ανθεκτικές κοινότητες μέσω smart governance

Αδάμ Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Ασίκης

18:45 Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Δρ. Λουκάς Κατσένης

Επίδραση του εδαφικού προφίλ στην σεισμική μετακίνηση πρανών στον Ελληνικό χώρο

Λουκάς Κατσένης, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, Βασίλειος Πανοσκάλτσης

19:00 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Δρ. Χαράλαμπος Σαρόγλου
Τεχνικός Γεωλόγος, MSc, DIC, ΕΔΙΠ

Έρευνα κατολισθήσεων και καταπτώσεων βράχων με σύγχρονες μεθόδους. Πρόσφατα περιστατικά από τον Ελλαδικό χώρο

Χ. Σαρόγλου, Β. Καλλιμογιάννης, Δ. Ζέκκος, Γ. Μανουσάκης, Α. Τσιρογιάννη

19:15 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αλέξανδρος Πετρόπουλος

Γεωμορφολογικοί παράμετροι στην συνεισφορά της εκτίμησης του πλημμυρικού κινδύνου: η περίπτωση της βόρειας Εύβοιας και η πλημμύρα στις 09/08/2020

Νίκη Ευελπίδου, Αλέξανδρος Πετρόπουλος, Μαρία Τζουξανιώτη, Άννα Καρκάνη, Ευάγγελος Σπύρου, Λήδα Λακίδη

19:30 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δρ. Γιάννης Κρεστενίτης
Ομότιμος Καθηγητής

Μεταβολές στάθμης θάλασσας - παράκτιες πλημμύρες. Βραχυχρόνια πρόγνωση. Κλιματικές μεταβολές

Γιάννης Κρεστενίτης, Ιωάννης Ανδρουλιδάκης, Χρήστος Μακρής, Βασίλης Μπαλτίκας, Ιωάννης Πυθαρούλης, Κωνσταντίνα Τολίκα

19:45 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Κατερίνα Καρδιτσά

Ποσοτική εκτίμηση της οπισθοχώρησης των παραλιακών ζωνών των Ιόνιων Νήσων εξαιτίας της ανόδου της θαλάσσιας στάθμης

Κατερίνα Καρδιτσά, Βασίλειος Κοτίνας, Σεραφείμ Πούλος

20:00 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Βασίλειος Κοτίνας

Η τρωτότητα των ακτών των Ιονίων Νήσων στη μεταβολή της θαλάσσιας στάθμης

Βασίλειος Κοτίνας, Κατερίνα Καρδιτσά, Σεραφείμ Πούλος

 20:15 Λήξη Εργασιών:
Δρ. Ευθύμης Λέκκας,
Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδος Ο.Α.Σ.Π.
Γρηγόρης Λέτσιος,
Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Δαμσίου