Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Τρεις από τους Διδάσκοντες του ΠΜΣ στο Disaster Theories

Sunday, 18 December 2022 12:50

Τη σειρά ντοκυμαντέρ με τίτλο "Disaster Theories" εγκαινιάζουν με την παρουσία στους στα δύο πρώτα επεισόδια τρεις από τους διδάσκοντες στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων".

Η σειρά ντοκυμαντέρ είναι μία παραγωγή του ΑΝΤ1+, ενώ τα δύο πρώτα επεισόδια πραγματεύονται τα φαινόμενα του σεισμού και των έντονων καιρικών φαινομένων αντίστοιχα. Ο Διευθυντής του ΠΜΣ καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, ο Δρ Μιχάλης Διακάκης και η Δρ Φοίβη Σπέη μιλούν για τα φαινόμενα, τις αιτίες και τις επιπτώσεις τους, καθένας από το δικό του γνωστικό αντικείμενο και φωτίζοντας όλες τις πτυχές μίας καταστροφής, από τη διαχείριση μέχρι τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις.

Με τη γνώση που κατατίθεται από μία σειρά επιστημόνων και ερευνητών, αλλά και με την εμπειρία ενός διασώστη, ενός απεγλωβισμένου και ενός κηνυγού καταιγίδων, τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς ντοκυμαντέρ φιλοφοξούν να φωτίσουν κάθε πτυχή, αλλά και κάθε κίνδυνο που εγγυμονεί η φύση στην Ελλάδα. Επιστημονική Σύμβουλος της σειράς η καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Νίκη Ευελπίδου.

Μέρος των πλάνων του πρώτου επεισοδίου είναι αποτέλεσμα γυρισμάτων που έλαβαν χώρα στη Σαντορίνη, κατά τη διάρκεια του 6ου Εφαρμοσμένου Σεμινάριου Πεδίου SantoProtect 2022.

Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο συνδρομητικό κανάλι έως και το τέλος του 2023.

 

Last modified on Sunday, 18 December 2022 16:13