Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 13:50

Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 2015"

Ετικέτες

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «Τηλέμαχος 2015» κατά την οποία προσομοιώθηκε σεισμική δραστηριότητα στο νότιο Ιόνιο και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο, με επεισόδια πεδίου στην Ζάκυνθο.

Συμμετείχαν ενεργά όλες οι τοπικές δυνάμεις πολιτικής προστασίας της Ζακύνθου (Δήμος, Περιφερειακή Ενότητα, σώματα προστασίας, ιδιωτικός τομέας, ΜΜΕ, εθελοντικές οργανώσεις, πολίτες) και συγκλήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της ΠΕ Κεφαλληνίας.

Η άσκηση συντονίστηκε από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) παρουσία του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Π. Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα. Παράλληλα, συμμετείχαν ως παρατηρητές φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων».

Στα πλαίσια της άσκησης, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Λέκκα ομιλία με τίτλο "Πρόσφατα σεισμοτεκτονικά επεισόδια  και γεωδυναμική εξέλιξη των Ιονίων Νήσων"


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθείστε μας

Twitter Feeds