Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας

Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 18:27
Κατηγορία: Δραστηριότητες

Σημαντική ήταν η παρουσία του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστέσεις του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κατά το 3ήμερο 22-24 Μαΐου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου που φέτος έφερε το θεματικό τίτλο "Εξερευνώντας και Προστατεύοντας το Ζωντανό μας Πλανήτη" ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας τόνισε χαρακτηριστικά ότι "ο Πλανήτης αποτελεί ένα μεγασύστημα με οριακές πλέον λειτουργίες στο περιβάλλον και την εξέλιξή του, εξαιτίας των ανθρώπινων παρεμβάσεων. Ως εκ τούτου πρέπει να εφαρμοστούν τολμηρές πολιτικές περιορισμού των επιπτώσεων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο".

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Δημήτρης Παπανικολάου στην ομιλία του με τίτλο "From Pangaea to the Active Hellenic Subduction Zone" παρουσίασε το παγκόσμιο πλαίσιο γεωδυναμικών διεργασιών και το ελληνικό γεωτεκτονικό καθεστώς, βάσει των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρης του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ μετά από απόφαση του ΔΣ της Εταιρίας, επέδωσε στο Δημήτρη Παπανικολάου τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική προσφορά του στην Επιστήμη της Γεωλογίας, εκφράζοντας τη βαθιά του συγκίνηση, καθώς ως μαθητής βραβεύει τον καθηγητή και μέντορά του.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου προφορικές και επιτοίχιες παρουσιάσεις αποφοίτων και στελεχών του ΠΜΣ και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Συνέδρων και διακρίθηκαν με τιμητικούς τίτλους από την Οργανωική Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 21:28