Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Spoudase Fest 19: Εναρκτήρια Ομιλία & Έκθεση Φωτογραφίας

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 13:11
Κατηγορία: Δραστηριότητες

Με την εναρκτήρια ομιλία του Φεστιβάλ από τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, Έκθεση Φωτογραφίας και φυσικά το stand μας, θα είμαστε το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Ιουνίου στο Spoudase Fest 19 στην Τεχνόπολη.


Η ομιλία με θέμα: Η Αττική εν Κινδύνω - ένας χρόνος μετά: Στρατηγικές Προσαρμογής & Μείωσης Διακινδύνευσης κάτω από το Πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής" θα πραγματοποηθεί στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η Έκθεση Φωτογραφίας φέρει τον τίτλο "Τα Αδιέξοδα" και παρουσιάζει μια άλλη πτυχή της προσωπικότητάς του Καθηγητή, αποτυπώνοντας εικαστικά, επιστημονικά δεδομένα, τα οποία εμπεριέχουν κοινωνικό, περιβαλλοντικό, αλλά και πολιτικό μήνυμα.

Οι πολυάριθμες αποστολές του σε διεθνείς κρίσεις και καταστροφές, έχουν καταγραφεί σε ένα εξαιρετικά σπάνιο υλικό αποτελούμενο από χιλιάδες φωτογραφίες.

Στην Έκθεση Φωτογραφίας «Τα Αδιέξοδα» παρουσιάζονται εικόνες από τις περσινές καταστροφές στο Μάτι Αττικής. Με φόντο τα πρόσφατα φαινόμενα που έπληξαν την Αττική και τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, αποτυπώνονται τα αδιέξοδα στις πορείες διαφυγής, που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων πολιτών.

"Τα αδιέξοδα αυτά αντικατοπτρίζουν τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας σε κρίση, επιστημόνων που προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους, ενός κράτους με ελλιπή σχεδιασμό και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, πολιτών που επαναπαύονται και αρέσκονται στο λαϊκισμό, ενός συστήματος, στο οποίο προτεραιότητα αποτελεί η επικοινωνιακή τακτική και όχι η ουσία και η αποτελεσματικότητα. ’Όλα αυτά συσχετίζονται με την έλλειψη παιδείας που αποτελεί τελικά το κορυφαίο ζήτημα στην Ελληνική κοινωνία’’, περιγράφει ο Καθηγητής.

.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 15:31