Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Πολυεπίπεδη η παρουσία του ΠΜΣ στο SpoudaseFest 19

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 10:50
Κατηγορία: Δραστηριότητες

Αξιοσημείωτη και πολυεπίπεδη ήταν η παρουσία του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" στο φετινό SpoudaseFest που έλαβε χώρα στις 22 & 23 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στελέχη του ΠΜΣ υποδέχτηκαν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ στον εκθεσιακό του χώρο, ενημερώνοντας κάθε ενδιαφερόμενο. Επιπλέον ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας απηύθυνε κεντρική ομιλία με τίτλο "Η Αττική εν Κινδύνω - ένας χρόνος μετά: Στρατηγικές Προσαρμογής & Μείωσης Διακινδύνευσης κάτω από το Πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής"

Τέλος καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενήθηκε η Έκθεση Φωτογραφίας του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα με τίτλο "Τα Αδιέξοδα", μία εικαστική αποτύπωση των αδιεξόδων στις πορείες διαφυγής από την επιτόπια έρευνα μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων πολιτών.

"Τα αδιέξοδα αυτά αντικατοπτρίζουν τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας σε κρίση, επιστημόνων που προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους, ενός κράτους με ελλιπή σχεδιασμό και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, πολιτών που επαναπαύονται και αρέσκονται στο λαϊκισμό, ενός συστήματος, στο οποίο προτεραιότητα αποτελεί η επικοινωνιακή τακτική και όχι η ουσία και η αποτελεσματικότητα. ’Όλα αυτά συσχετίζονται με την έλλειψη παιδείας που αποτελεί τελικά το κορυφαίο ζήτημα στην Ελληνική κοινωνία’’, περιγράφει ο Καθηγητής.

Συνέντευξη του Ευθύμη Λέκκα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ομιλία του Ευθύμη Λέκκα στο Spoudase Fest 19

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 11:51