Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Alpha Bank Logo

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ

Εφ' όλης της ύλης για το σεισμό στη Μαγούλα

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 13:19
Κατηγορία: Δραστηριότητες

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική με επίκεντρο στην περιοχή της Μαγούλας παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.


Η εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας, το πόρισμα της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, αρμοδιότητες ΟΑΣΠ και Δήμων, βασικές οδηγίες προς τους πολίτες, και εικόνα του ρήγματος από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) από την ερευνητική ομάδα του ΕΚΠΑ ήταν τα θέματα που επιγραμματικά και συνοπτικά εκτέθηκαν από τον κ. Λέκκα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ακαριαία και συντεταγμένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, στην ανθεκτικότητα του δομημένου ιστού της Αττικής και της Ελλάδας μετά την εφαρμογή του τελευταίου Αντισεισμικού Κανονισμού από τον ΟΑΣΠ, στην ομαλή μέχρι στιγμής εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, στη -για πρώτη φορά- εναέρια αποτύπωση του ρήγματος με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στην ολοκλήρωση του κανονισμού ενίσχυσης παλαιών κτιρίων από την αρμόδια επιτροπή του ΟΑΣΠ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 13:46