Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών Κρίσεων
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ

Επιτυχής ολοκλήρωση του 2ου HDRRF

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 17:26
Κατηγορία: Δραστηριότητες

Με παρακαταθήκη 30 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις συλλογικών projects από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και Προγράμματα και Δημόσιες Υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση καταστροφών έκλεισε την αυλαία του το 2ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα - HDRRF.


Το 2ήμερο Forum, πρωτοβουλία του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στις 14 & 15 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης", σημειώνοντας επιτυχία σε πολλαπλά επίπεδα:

  • συγκέντρωσε και προέβαλε δημόσια την ερευνητική παραγωγή των φορέων που συμμετείχαν
  • έγινε αφορμή παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των φορέων, αλλά και μεταξύ φορέων και πολιτών
  • κάλυψε τις διαφορετικές πτυχές του πολύπλοκου θέματος με διεπιστημονική προσέγγιση
  • προκάλεσε αντίκτυπο στην κοινωνία με τη δημοσίευση μίας σειράς σχετικών άρθρων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο συμμετείχε με 9 παρουσιάσεις από 4 διαφορετικά Τμήματα, αναδεικνύοντας το έργο που παράγεται, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών.

Οι παρουσιάσεις του Forum πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο website του ΠΜΣ.

Η κοινή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και η μείωση των επιπτώσεων που αποτελούς στόχους για το Forum απαιτούν αδιαμφισβήτητα διαρκή προσπάθεια και εγρήγορση. Για το λόγο αυτό θεωρείται σκόπιμη ετήσια καθιέρωση του Forum και ως διοργανωτές ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2020.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 14:56